Upućen prijedlog za određivanje pritvora

Tužilaštvo BiH zatražilo je da bude određen pritvor za pet lica, te mjere zabrane za tri lica uhapšena u akciji "Sejlor" zbog organizovanog kriminala.

Bosna i Hercegovina 02.07.2014 | 15:52
Upućen prijedlog za određivanje pritvora

Jednomjesečni pritvor zatražen je za državljanina Srbije Miloša Milutinovića /35/ sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu i Banjaluci, državljanina BiH Željka Đekića /47/ iz Banjaluke, državljanina BiH i Hrvatske Ivana Petonjića /55/ iz Jajca, te Miroslava /57/ i Tomislava Leka /30/ iz Mostara, koji su u bjekstvu.

Mjere javljanja u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično predložene su za državljanina BiH Dragana Talića /45/ iz Banjaluke, državljanina BiH i Hrvatske Domagoja Marića /47/ iz Mostara i državljanku BiH Brankicu Martić /49/ iz Banjaluke.

Ova lica su osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreske utaje ili prevare, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i protivzakonitog posredovanja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, učestvovali u radnjama protivzakonitog posredovanja, izbjegavanja plaćanja PDV obaveza prikazivanjem krivotvorene dokumentacije, te korištenjem službenog položaja radi zloupotrebe dokumentacije u vezi sa procjenama štete nastale nakon poplava.

Mjera pritvora za osumnjičene je, između ostalog, predložena zbog postojanja opasnosti od bjekstva i bojazni da bi boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te uticali na svjedoke i saučesnike.

Prijedlog za određivanje pritvora i mjere zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo nastavlja istragu u ovom predmetu.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar