Возило бх. амбасаде изгорјело у Берлину

Возило марке мерцедес, власништво бх. амбасаде у Берлину, потпуно је изгорјело јуче ујутру, а није искључена ни могућност да је подметнут пожар, у којем, срећом, није било повријеђених.

Босна и Херцеговина 02.07.2014 | 11:46
Возило бх. амбасаде изгорјело у Берлину

У току је процјена штете, коју ће сносити осигуравајућа кућа, будући да је аутомобил био каско осигуран.

"Догодило се то у раним јутарњим часовима. Била је полиција и извршила увиђај, али није се изјаснила да ли је ријеч о вандалском чину или пак о техничком проблему", рекао је "Независним" Един Дилберовић, амбасадор БиХ у Њемачкој.

Он је потврдио да је, осим возила бх. дипломатског представништва, ватра захватила и аутомобил који је био паркиран у близини, а како сазнајемо, ријеч је о форду ка.

"Чекамо осигуравајуће друштво да процијени штету. Разлог, могуће је, може бити и хулиганство након фудбалске утакмице у којој је побиједила репрезентација Њемачке. Било је пуно пијаних људи, тако да је свашта могуће", нагласио је Дилберовић.

Бх. амбасадор у Берлину је додао да је то службено возило Амбасаде у којем се возио и он.

Посљедњи пут овај мерцедес је кориштен прексиноћ, када је амбасадор био на службеној вечери, а потом је возач аутомобил паркирао на паркинг гдје га сваки пут паркира.

"Возило је увијек било на истом мјесту и ништа слично се никада није догађало. Ми немамо свој регистровани паркинг и користили смо један који је у близини њемачких институција, а које су под надзором, тако да је био на сигурној локацији", рекао је Дилберовић.

Док се не пронађе трајно рјешење, запослени у бх. амбасади користиће други аутомобил.

"Ми имамо друго, мање возило које је у власништву Амбасаде и које ћемо моћи користити привремено", истакао је Дилберовић, те је нагласио да након свега не постоји бојазан за безбједност наших дипломатских радника у Амбасади у пријестоници Њемачке.

Док њемачка полиција истражује детаље овог инцидента, тамошњи медији спекулишу да би позадина могла бити и, како наводе, политичка.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар