Полицајци у Зеници најавили генерални штрајк

Незадовољни неисплаћивањем плата и других накнада у законски предвиђеним роковима, полицијски службеници МУП-а Зеничко-добојског кантона у уторак су од 10 до 12 часова одржали штрајк упозорења.

Босна и Херцеговина 01.07.2014 | 21:48
Полицајци у Зеници најавили генерални штрајк

Полицајци у 12 општина централне БиХ кажу да су двочасовним штрајком упозорења посљедњи пут жељели скренути пажњу власти, са премијером у оставци Мунибом Хусејнагићем на челу, на своје проблеме.

"Имамо најмању плату у ФБиХ, а сада и она касни. Штрајк упозорења смо одржали, јер Влада ЗДК не исплаћује плате и остале накнаде у законски предвиђеним роковима. Након што Влада није испоштовала наш услов да исплати до 30. јуна плату за пети мјесец, одржали смо штрајк упозорења. Упркос обећању премијера да ће исплатити све зарађене плате до краја седмог мјесеца, ми нисмо одустали од наших намјера", каже Алмир Салкичевић, предсједник Синдиката полиције МУП-а ЗДК.

Влади ЗДК полицајци су дали рок до 31. јула да ријеши проблем исплате плата. Ако се то не деси, рекли су да ће "бити приморани ићи у радикалније мјере", а протести сада одржани у полицијским станицама, преселиће се пред сједиште Владе ЗДК.

''Ако Влада не испоштује обећано до краја јула, услиједиће радикалне мјере. Све што је предвиђено законом од генералног штрајка до окупљања испред зграде Владе, као и друге непопуларне мјере бићемо принуђени предузети. Премијер је у петак обећао да ће исплатити све зарађене плате и накнаде до краја јула. Ми имамо своје захтјеве, своје услове и мјере и радње које ћемо подузети уколико то не буде испоштовано", поручио је Салкичевић.

Полицајци имају и друге захтјеве према Влади, а они се односе посебно на примјену уредбе којом се регулишу накнаде за превоз на посао.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

01.07.2014 19:55

Сад це бити РС угрозена да се не просири... А и засто це кад је сваки к........н...

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментатор

01.07.2014 19:59

само нек страјкују,дабогда немали ста јести.кад је требало на протестима у фебруару стати уз јадни народ,стали су уз криминалце,који сад ни њима не дају плате.нек поцркају сто се мене тице

ОДГОВОРИТЕ
Name

добро обавештен

01.07.2014 20:05

Опет ови у Федерацији почињу удар на Републику Српску,докле више!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

02.07.2014 05:25

Ста хоце ови хулигани кад они који су у додиру са улицом зараде и по три и висе својих плата .њих треба мало претрести јер су корумпирани

ОДГОВОРИТЕ