Бијељина: Откривен Легија, пљачкаш банака

Бијељинац Жељко Лазић (32) звани Легија осумњичен је за пљачку двије банке у Бијељини, из којих је украдено укупно 84.000 марака.

Република Српска 01.07.2014 | 23:12
Бијељина: Откривен Легија, пљачкаш банака

Из ЦЈБ Бијељина су, наводећи инцијале, казали да су материјални докази потврдили да је Лазић, који је иначе на слободи, извршилац поменутих пљачки.

"Против њега је поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бијељина због постојања основа сумње да је починио разбојништво, изазивање опште опасности и недозвољену производњу и промет оружја", наведено је у саопштењу ЦЈБ.

Наиме, Лазић и још двојица засад непознатих пљачкаша су у јулу 2012. године опљачкали издвојену пословницу Нове банке на "Нешковић" пумпи у Бијељини.

Према ранијим изјавама, у тренутку пљачке у тој пословници су била три радника. Пљачкаши су се пред објекат довезли аудијем А6, потом су двојица ушла унутра и уз пријетњу пушкама украли око 56.000 марака.

Ова пљачка трајала је свега 90 секунди. Након тога, аутом су се одвезли до оближње подрумске гараже. Лазић је потом запалио ауди, који је претходно украо у Тузли.

Седам мјесеци касније, Лазић је с још једним непознатим разбојником поново извршио пљачку, овај пут Павловић Интернационал банке у Бијељини.

Лазић се довезао до Пословнице Павловић банке и потом наоружан из ладице украо више од 28.000 марака.

И у овом разбојништву кориштен је украдени ауто, који је касније остављен на паркингу у непосредној близини.

Иначе, Лазић је и одраније познат полицији по извршењу кривичних дјела.

Он и још тројица тешких лопова ухапшени су у септембру, након што из аута, које је у власништву Јове Миличића из Пелагићева, украли актовку са новцем у којој је било 460.000 евра и 120.000 марака.

Из аута су узели и три пиштоља. Према изјави једног од њих четворице, украдени новац требало је да буде дат за откуп дроге из Београда.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

qсби

01.07.2014 20:21

Свака цаст полицији цјб бијељина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дасница

02.07.2014 06:36

Брат Легија!!!

ОДГОВОРИТЕ