Bijeljina: Otkriven Legija, pljačkaš banaka

Bijeljinac Željko Lazić (32) zvani Legija osumnjičen je za pljačku dvije banke u Bijeljini, iz kojih je ukradeno ukupno 84.000 maraka.

Republika Srpska 01.07.2014 | 23:12
Bijeljina: Otkriven Legija, pljačkaš banaka

Iz CJB Bijeljina su, navodeći incijale, kazali da su materijalni dokazi potvrdili da je Lazić, koji je inače na slobodi, izvršilac pomenutih pljački.

"Protiv njega je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja", navedeno je u saopštenju CJB.

Naime, Lazić i još dvojica zasad nepoznatih pljačkaša su u julu 2012. godine opljačkali izdvojenu poslovnicu Nove banke na "Nešković" pumpi u Bijeljini.

Prema ranijim izjavama, u trenutku pljačke u toj poslovnici su bila tri radnika. Pljačkaši su se pred objekat dovezli audijem A6, potom su dvojica ušla unutra i uz prijetnju puškama ukrali oko 56.000 maraka.

Ova pljačka trajala je svega 90 sekundi. Nakon toga, autom su se odvezli do obližnje podrumske garaže. Lazić je potom zapalio audi, koji je prethodno ukrao u Tuzli.

Sedam mjeseci kasnije, Lazić je s još jednim nepoznatim razbojnikom ponovo izvršio pljačku, ovaj put Pavlović Internacional banke u Bijeljini.

Lazić se dovezao do Poslovnice Pavlović banke i potom naoružan iz ladice ukrao više od 28.000 maraka.

I u ovom razbojništvu korišten je ukradeni auto, koji je kasnije ostavljen na parkingu u neposrednoj blizini.

Inače, Lazić je i odranije poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

On i još trojica teških lopova uhapšeni su u septembru, nakon što iz auta, koje je u vlasništvu Jove Miličića iz Pelagićeva, ukrali aktovku sa novcem u kojoj je bilo 460.000 evra i 120.000 maraka.

Iz auta su uzeli i tri pištolja. Prema izjavi jednog od njih četvorice, ukradeni novac trebalo je da bude dat za otkup droge iz Beograda.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

qsbi

01.07.2014 20:21

Svaka cast policiji cjb bijeljina...

ODGOVORITE
Name

Dasnica

02.07.2014 06:36

Brat Legija!!!

ODGOVORITE