Уставни суд РС обиљежава 20 година рада

Као дио система власти, Уставни суд РС функционише добро.

Босна и Херцеговина 01.07.2014 | 14:40
Уставни суд РС обиљежава 20 година рада

Ефикасан је И нема проблема са провођењем његових одлука, изјавио је предсједник РС Милорад Додик, који је поводом обиљежавања 20 година од формирања Уставног суда РС примио за судије овог суда.

Протеклих 20 година Уставни суд РС је пролазио кроз тешка времена. Није било лако сачувати аутономију И бити самосталан. Овај суд је најбољи примјер да се то у оваквој структури може, нагласио је предсједник Српске.

Веома је значајно да РС као саставни дио БиХ има једну институцију која одражава облик њене суверености. Ово је и најстарија институција уставног судства у БиХ, рекао је предсједник Уставног суда Џералд Селман, подсјећајући на почетак рада овог суда.

Селман је подсјетио И на значај Вијећа за заштиту виталног националног интереса, које је формирано 2003. године. Да би се омогућио даљњи несметан рад ове институције у наредном периоду рјешиће се И питање адекватног смјештаја. Према ријечима предсједника Српске, то би требала бити репрезентативна зграда.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бивси судија

01.07.2014 12:50

Добио сам отказ 05.07.2010 због тог суда сто нисам хтјео у криминал а господин Селман све то зна. Да вам је са срецом ....ал до октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

01.07.2014 12:51

Веома је значајно да РС као саставни дио БиХ има једну институцију која одражава облик њене суверености. Ово је и најстарија институција уставног судства у БиХ, рекао је предсједник Уставног суда Џералд Селман, подсјећајући на почетак рада овог суда. Па ти Селмане као да ниси правник?Не чуди ме истрошио си се у политици близу Додика, па заборавио основне правне појмове?!Спомињеш "СУВЕРЕНОСТ" као да не знаш шта тај појам значи?!Сувереност је атрибут народа у вези са државом у међународноправном односу према другим државама и међународним институцијама.Не замјерим "истрошила те политика и закржљао си у правној струци?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

01.07.2014 12:56

Бивси судија Познат ми је твој случај и неправда која ти је учињена! Након избора, заиста треба те вратити на твоје радно мјесто као поштеног судију и не само то треба те поставити да будеш предсједник суда! Поштен си човјек и прави судија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

01.07.2014 12:56

Режимски лоповски суд! Ови су гори од хашког трибунала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

01.07.2014 12:58

Бивши судија и сам сам на исти начин због поштења отјеран са посла зато те потпуно разумијем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

01.07.2014 13:20

Уставни Суд треба промјенити име у СНСД лоповски суд. Свако иоле мало нормалан зна да је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор Варош

01.07.2014 13:59

Госп. Селмане, уз поштовање функције коју обављаш а ничим је ниси заслужио осим као подобан али нажалост криминалу склон кадар, знај да су иза тебе остали трагови криминала и корупције у којој си учествовао за режим укључујући пљачку државних пара при куповини пословних простора за државне агенције без тендера, продају помиловања, продају испита за нотаре и вјештаке... Баја је приједлогом Селмана за предсједника фактички понизио и омаловажио Уставни суд Републике Српске. ЖАЛОСНО ЗА СВЕ ПОШТЕНЕ ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

01.07.2014 20:49

цеститам суду двадестогодисњицу и само тако наставите

ОДГОВОРИТЕ