Ustavni sud RS obilježava 20 godina rada

Kao dio sistema vlasti, Ustavni sud RS funkcioniše dobro.

Bosna i Hercegovina 01.07.2014 | 14:40
Ustavni sud RS obilježava 20 godina rada

Efikasan je I nema problema sa provođenjem njegovih odluka, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je povodom obilježavanja 20 godina od formiranja Ustavnog suda RS primio za sudije ovog suda.

Proteklih 20 godina Ustavni sud RS je prolazio kroz teška vremena. Nije bilo lako sačuvati autonomiju I biti samostalan. Ovaj sud je najbolji primjer da se to u ovakvoj strukturi može, naglasio je predsjednik Srpske.

Veoma je značajno da RS kao sastavni dio BiH ima jednu instituciju koja odražava oblik njene suverenosti. Ovo je i najstarija institucija ustavnog sudstva u BiH, rekao je predsjednik Ustavnog suda Džerald Selman, podsjećajući na početak rada ovog suda.

Selman je podsjetio I na značaj Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koje je formirano 2003. godine. Da bi se omogućio daljnji nesmetan rad ove institucije u narednom periodu rješiće se I pitanje adekvatnog smještaja. Prema riječima predsjednika Srpske, to bi trebala biti reprezentativna zgrada.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bivsi sudija

01.07.2014 12:50

Dobio sam otkaz 05.07.2010 zbog tog suda sto nisam htjeo u kriminal a gospodin Selman sve to zna. Da vam je sa srecom ....al do oktobra.

ODGOVORITE
Name

xxl

01.07.2014 12:51

Veoma je značajno da RS kao sastavni dio BiH ima jednu instituciju koja odražava oblik njene suverenosti. Ovo je i najstarija institucija ustavnog sudstva u BiH, rekao je predsjednik Ustavnog suda Džerald Selman, podsjećajući na početak rada ovog suda. Pa ti Selmane kao da nisi pravnik?Ne čudi me istrošio si se u politici blizu Dodika, pa zaboravio osnovne pravne pojmove?!Spominješ "SUVERENOST" kao da ne znaš šta taj pojam znači?!Suverenost je atribut naroda u vezi sa državom u međunarodnopravnom odnosu prema drugim državama i međunarodnim institucijama.Ne zamjerim "istrošila te politika i zakržljao si u pravnoj struci?!

ODGOVORITE
Name

xxl

01.07.2014 12:56

Bivsi sudija Poznat mi je tvoj slučaj i nepravda koja ti je učinjena! Nakon izbora, zaista treba te vratiti na tvoje radno mjesto kao poštenog sudiju i ne samo to treba te postaviti da budeš predsjednik suda! Pošten si čovjek i pravi sudija!

ODGOVORITE
Name

sasars

01.07.2014 12:56

Režimski lopovski sud! Ovi su gori od haškog tribunala!

ODGOVORITE
Name

xxl

01.07.2014 12:58

Bivši sudija i sam sam na isti način zbog poštenja otjeran sa posla zato te potpuno razumijem!

ODGOVORITE
Name

Milojko

01.07.2014 13:20

Ustavni Sud treba promjeniti ime u SNSD lopovski sud. Svako iole malo normalan zna da je to tako.

ODGOVORITE
Name

Kotor Varoš

01.07.2014 13:59

Gosp. Selmane, uz poštovanje funkcije koju obavljaš a ničim je nisi zaslužio osim kao podoban ali nažalost kriminalu sklon kadar, znaj da su iza tebe ostali tragovi kriminala i korupcije u kojoj si učestvovao za režim uključujući pljačku državnih para pri kupovini poslovnih prostora za državne agencije bez tendera, prodaju pomilovanja, prodaju ispita za notare i vještake... Baja je prijedlogom Selmana za predsjednika faktički ponizio i omalovažio Ustavni sud Republike Srpske. ŽALOSNO ZA SVE POŠTENE GRAĐANE REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

miki

01.07.2014 20:49

cestitam sudu dvadestogodisnjicu i samo tako nastavite

ODGOVORITE