Французи иду у четвртфинале

Фудбалска репрезентација Француске пласирала се у четвртфинале Свјетског првенства у Бразилу савладавши репрезентацију Нигерије резултатом 2:0.

Фудбал 30.06.2014 | 20:42
Французи иду у четвртфинале

Неизвјесно је било све до самог краја утакмице.

Након бројних шанси, и на једној и на другој страни, Французима се "посрећило".

Поготком Погбе у 78. минути навијачи су већ славили пролазак у четвртфинале, а у судијској надокнди, тачније у 91. минути, лопта се одбла од Јоба који је постигао аутогол и потврдио побједу Француза.

Наиме, након скраћеног корнера с десне стране лопту је у средину приземно убацио Матеу Валбуена, а на првој стативи је био Антоан Гризман, а лопту је последњи прије уласка у мрежу дотакао нигеријски играч Јобо.

Споменимо, да је само неколико тренутака прије поготка Погбе, Бензема имао сјајну шансу да доведе Француску у вођство, али је голман Ењеам био сигуран.

А, прву праву прилику Бензема је имао тек у 70. минути, али нигеријски играч Јобо успио је избацити лопту прије него што је она прешла гол црту.

Нигерија је током цијелог меча покушавала доћи до поготка те су чак показивали и већу спремност од Француза. Али, срећа није била на њиховој страни.

Наиме, Еменике је у 19. минути постигао погодак, али гол је поништен због офсајда.

Француска је пета репрезентација која је изборила четвртфинале. Пласман су раније осигурале селекције Бразила, Колумбије, Холандије и Костарике.

Шести учесник четвртфинала биће познат након сусрета између Њемачке и Алжира, док су у уторак на распореду последња два меча осмине финала између Аргентине и Швајцарске, те Белгије и САД-а.

Французима је ово четврта узастопна побједа у осмини финала свјетских првенстава, а следећи противник биће им побједник меча између Њемачке и Алжира.

Коментари / 0

Оставите коментар