Francuzi idu u četvrtfinale

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu savladavši reprezentaciju Nigerije rezultatom 2:0.

Fudbal 30.06.2014 | 20:42
Francuzi idu u četvrtfinale

Neizvjesno je bilo sve do samog kraja utakmice.

Nakon brojnih šansi, i na jednoj i na drugoj strani, Francuzima se "posrećilo".

Pogotkom Pogbe u 78. minuti navijači su već slavili prolazak u četvrtfinale, a u sudijskoj nadokndi, tačnije u 91. minuti, lopta se odbla od Joba koji je postigao autogol i potvrdio pobjedu Francuza.

Naime, nakon skraćenog kornera s desne strane loptu je u sredinu prizemno ubacio Mateu Valbuena, a na prvoj stativi je bio Antoan Grizman, a loptu je poslednji prije ulaska u mrežu dotakao nigerijski igrač Jobo.

Spomenimo, da je samo nekoliko trenutaka prije pogotka Pogbe, Benzema imao sjajnu šansu da dovede Francusku u vođstvo, ali je golman Enjeam bio siguran.

A, prvu pravu priliku Benzema je imao tek u 70. minuti, ali nigerijski igrač Jobo uspio je izbaciti loptu prije nego što je ona prešla gol crtu.

Nigerija je tokom cijelog meča pokušavala doći do pogotka te su čak pokazivali i veću spremnost od Francuza. Ali, sreća nije bila na njihovoj strani.

Naime, Emenike je u 19. minuti postigao pogodak, ali gol je poništen zbog ofsajda.

Francuska je peta reprezentacija koja je izborila četvrtfinale. Plasman su ranije osigurale selekcije Brazila, Kolumbije, Holandije i Kostarike.

Šesti učesnik četvrtfinala biće poznat nakon susreta između Njemačke i Alžira, dok su u utorak na rasporedu poslednja dva meča osmine finala između Argentine i Švajcarske, te Belgije i SAD-a.

Francuzima je ovo četvrta uzastopna pobjeda u osmini finala svjetskih prvenstava, a sledeći protivnik biće im pobjednik meča između Njemačke i Alžira.

Komentari / 0

Ostavite komentar