Сребреница: Смијењен Радомир Павловић

На сједници Скупштине општине Сребреница данас је смијењен предсједник Скупштине Радомир Павловић.

Република Српска 30.06.2014 | 15:55
Сребреница: Смијењен Радомир Павловић

Смјену је покренуло осам одборника, а разлози за смјену су, како су навели, несавјесно, неодговорно и неуспјешно обављање функције предсједника Скупштине опћине Сребреница. 

На сједници је било присутно 23 одборника, док је за смјену Павловића гласало 16 одборника, а један је био против. 

Након бројних жалби на резултате локалних избора 2012. године у Сребреници и указивања српских странака на бошњачки изборни инжињеринг, те дужих међустраначких усглашавања, ипак је конституисана локална власти у Сребреници када су се страначки представници договорили око расподјеле власти у општини и управљачким структурама фирми и установа чији је општина оснивач.

Све странке које су имале одборнике потписале су платформу о заједничком дјеловању у Скупштини општине Сребреница чиме су сви одборници формирали скупштинску већину и ова општина била је једина у Републици Српској и БиХ која није имала опозиције.

Многи политички активисти и грађани оцјењивали су да је ријеч о неприродној и неодрживој коалицији странака са различитим и непомирљивим програмским циљевима и начином њихове реализације из српског и бошњачког блока и да та скупштинска већина не може дуго опстати.

Ове оцјене показале су се тачним и након нешто више од годину обистинило се да је коалиција око потписане платформе неприродна и да се не може одржати јер су неки одборници незадовољни скупштинским радом и одлучивањем иступили из већине, а врхунац неповјерења и политичке нетрпељивости и супростваљености ставова и програма показала је иницијатива за смјену предсједника Скупштине општине Сребреница.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxл

30.06.2014 14:07

Нека и српска политика узме власт и у општинама, кантонима по Федерацији БиХ?Бошњачка политика то ради паметније држи у Федерацији власт а прескаче и у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ