Srebrenica: Smijenjen Radomir Pavlović

Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica danas je smijenjen predsjednik Skupštine Radomir Pavlović.

Republika Srpska 30.06.2014 | 15:55
Srebrenica: Smijenjen Radomir Pavlović

Smjenu je pokrenulo osam odbornika, a razlozi za smjenu su, kako su naveli, nesavjesno, neodgovorno i neuspješno obavljanje funkcije predsjednika Skupštine općine Srebrenica. 

Na sjednici je bilo prisutno 23 odbornika, dok je za smjenu Pavlovića glasalo 16 odbornika, a jedan je bio protiv. 

Nakon brojnih žalbi na rezultate lokalnih izbora 2012. godine u Srebrenici i ukazivanja srpskih stranaka na bošnjački izborni inžinjering, te dužih međustranačkih usglašavanja, ipak je konstituisana lokalna vlasti u Srebrenici kada su se stranački predstavnici dogovorili oko raspodjele vlasti u opštini i upravljačkim strukturama firmi i ustanova čiji je opština osnivač.

Sve stranke koje su imale odbornike potpisale su platformu o zajedničkom djelovanju u Skupštini opštine Srebrenica čime su svi odbornici formirali skupštinsku većinu i ova opština bila je jedina u Republici Srpskoj i BiH koja nije imala opozicije.

Mnogi politički aktivisti i građani ocjenjivali su da je riječ o neprirodnoj i neodrživoj koaliciji stranaka sa različitim i nepomirljivim programskim ciljevima i načinom njihove realizacije iz srpskog i bošnjačkog bloka i da ta skupštinska većina ne može dugo opstati.

Ove ocjene pokazale su se tačnim i nakon nešto više od godinu obistinilo se da je koalicija oko potpisane platforme neprirodna i da se ne može održati jer su neki odbornici nezadovoljni skupštinskim radom i odlučivanjem istupili iz većine, a vrhunac nepovjerenja i političke netrpeljivosti i suprostvaljenosti stavova i programa pokazala je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxl

30.06.2014 14:07

Neka i srpska politika uzme vlast i u opštinama, kantonima po Federaciji BiH?Bošnjačka politika to radi pametnije drži u Federaciji vlast a preskače i u Republiku Srpsku.

ODGOVORITE