Клиника за лијечење „фудбалске грознице“

У Кини је отворена клиника за лечење „фудбалске грознице“. Кинески лекари имају посла са сасвим новом болешћу која хара њиховом земљом - синдромом Светског купа.

Занимљивости 29.06.2014 | 19:25
Клиника за лијечење „фудбалске грознице“

То је комбинација умора, несанице и узнемирености које поједини навијачи осећају гледајући мечеве првенства, а које углавном изазива временска разлика између Кине и Бразила.

У граду Ченгду на југозападу Кине постоји и прва клиника за лечење тог синдрома. Према речима лекара те болнице, на хиљаде људи има поремећаје сна, јер у „глуво доба“ устају из кревета како би гледали фудбалске утакмице.

Осим тога, осећају стомачне грчеве, губитак апетита, анксиозност и параноју.

Лекари током Мундијала морају да дежурају 24 сата и лече чак и психолошке проблеме у вези са хистеријом коју изазивају поједини мечеви.

Ванг Фу Вонг, радник у фабрици ауто делова, један је од пацијената ове болнице.

„'Горео' сам кад је Суарез ујео оног Италијана и само сам 'пукао'. Нисам могао да једем, да се концентришем, осетио сам да ми се свет распада, а све то само због фудбалске утакмице. Провео сам на клиници у кревету 48 сати и сада ми је боље. Ограничио сам се на по једну утакмицу на свака два дана“, каже Вонг.

Лекари додају: „Ово је нова територија за нас, али не можемо да бежимо од чињенице да људи сами себе чине болесним гледајући фудбалске утакмице“.

Коментари / 0

Оставите коментар