Гаспром купује Црвену Звезду?!

Посао би требало да буде реализован 2015. године...

Фудбал 29.06.2014 | 13:57
Гаспром купује Црвену Звезду?!

Фудбалски клуб Црвена звезда постаје власништво Гаспрома?! Дневни лист Курир је на насловници изашао са бомбастичном најавом да би руска компанија већ наредне године могла да постане и пуноправни власник бившег европског и светског шампиона, чиме би посрнули гигант коначно кренуо путем изласка из финансијске дубиозе у којој се налази већ годинана...

Гаспром је генерални спонзор клуба из Љутице Богдана још од 2010. године, а јула 2015. истиче сарадња две стране. Курир истиче да се овај датум поклапа са временом када би и дефинитивно требало да буде донет закон о приватизацији спортских клубова. Гаспром је, наводи се, спреман да одмах санира половину дуга црвено-белих, док би друга половина била рефинансирана кроз свој банку Гаспромбанк.

У даљем тексту стоји да је министар спорт Вања Удовичић последњих месец дана провео на састанцима по Европи, где је размењивао мишљења о приватизацији српских спортских колектива. Поменути Закон о спорту требало би ускоро да се нађе у Скупштини Србије.

Ипак, информације о приватизацији клубова у Србији треба узети са великом дозом резерве, с обзиром да је недавно тадашњи први потпредседник Владе, Александар Вучић, најављивао да ће Звезда бити приватизована до краја прошле сезоне... Али се то није догодило...

С друге стране, Ало пише да је за куповину српског шампиона заинтересован и чувени менаџер Пини Захави, чије се богатство процењује на 150.000.000 евра, а који је уједно власник Инвестиционог фонда, агенције која заступа бројне играче из наше земље.

Да ли у овим вестима заиста има истине, време ће показати...

Коментари / 0

Оставите коментар