Gasprom kupuje Crvenu Zvezdu?!

Posao bi trebalo da bude realizovan 2015. godine...

Fudbal 29.06.2014 | 13:57
Gasprom kupuje Crvenu Zvezdu?!

Fudbalski klub Crvena zvezda postaje vlasništvo Gasproma?! Dnevni list Kurir je na naslovnici izašao sa bombastičnom najavom da bi ruska kompanija već naredne godine mogla da postane i punopravni vlasnik bivšeg evropskog i svetskog šampiona, čime bi posrnuli gigant konačno krenuo putem izlaska iz finansijske dubioze u kojoj se nalazi već godinana...

Gasprom je generalni sponzor kluba iz Ljutice Bogdana još od 2010. godine, a jula 2015. ističe saradnja dve strane. Kurir ističe da se ovaj datum poklapa sa vremenom kada bi i definitivno trebalo da bude donet zakon o privatizaciji sportskih klubova. Gasprom je, navodi se, spreman da odmah sanira polovinu duga crveno-belih, dok bi druga polovina bila refinansirana kroz svoj banku Gasprombank.

U daljem tekstu stoji da je ministar sport Vanja Udovičić poslednjih mesec dana proveo na sastancima po Evropi, gde je razmenjivao mišljenja o privatizaciji srpskih sportskih kolektiva. Pomenuti Zakon o sportu trebalo bi uskoro da se nađe u Skupštini Srbije.

Ipak, informacije o privatizaciji klubova u Srbiji treba uzeti sa velikom dozom rezerve, s obzirom da je nedavno tadašnji prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, najavljivao da će Zvezda biti privatizovana do kraja prošle sezone... Ali se to nije dogodilo...

S druge strane, Alo piše da je za kupovinu srpskog šampiona zainteresovan i čuveni menadžer Pini Zahavi, čije se bogatstvo procenjuje na 150.000.000 evra, a koji je ujedno vlasnik Investicionog fonda, agencije koja zastupa brojne igrače iz naše zemlje.

Da li u ovim vestima zaista ima istine, vreme će pokazati...

Komentari / 0

Ostavite komentar