СП: Данас још два меча, ХОЛ - МЕX и КОС - ГРЧ

Фудбалери Холандије и Мексика од 18 часова играју утакмицу осмине финала Светског првенства.

Фудбал 29.06.2014 | 11:20
СП: Данас још два меча, ХОЛ - МЕX и КОС - ГРЧ

Други меч на програму је од 22 сата, а састају се Костарика и Грчка.

У суботу смо добили прва два учесника четвртфинала, то су Бразил и Колумбија. Домаћини шампионата су после једанаестераца победили Чиле, а Колумбија је била боља од Уругваја 2:0.

Холандија је после групне фазе имала максималан учинак и завршила на првом месту.

Робин ван Перси постигао је три гола. Он је рекао да његова екипа не сме да прави грешке.

"Дошли смо до нокаут фазе где не смемо да правимо грешке. Мексико игра одлично, примили су само један гол. Чак ни Бразил није успео да им да гол, а то довољно говори колико су добар тим“, рекао је Ван Перси.

Мексико је био други у групи Б иза Бразила. У прве три меча примили су само један гол, у последњем колу са Хрватском. Штопер Ектор Морено зна шта чека њеогву екипу.

"Холандија има изузетну екипу, са талентованим играчима. Одрасли су и постали звезде уз селектора Ван Гала. Биће тешко, веома су опасни у нападу“, рекао је Морено.

Костарика је направила велико изненађење у групи и завршила на првом месту испред Уругваја, Енглеске и Италије.

"Многи су мислили да смо у Бразил стигли само да учествујемо, а не да се такмичимо. Овим пласманом остварио нам се сан. Напорно смо радили, а меч са Грчком биће веома тежак“, рекао је фудбалер Костарике Брајан Руис.

Грчка је до друге рунде стигла победом у последњем колу над Обалом Слоноваче и завршила на другом месту Ц групе са само два постигнута гола.

"Смешно ми је када неко каже да знамо само да се бранимо. Против Обале Слоноваче смо стврили доста шанси, а мислим да нисмо приказали све што знамо, оставили смо нешто и за Костарику“, рекао је селектор Грчке Фернандо Сантош.

Коментари / 0

Оставите коментар