SP: Danas još dva meča, HOL - MEX i KOS - GRČ

Fudbaleri Holandije i Meksika od 18 časova igraju utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva.

Fudbal 29.06.2014 | 11:20
SP: Danas još dva meča, HOL - MEX i KOS - GRČ

Drugi meč na programu je od 22 sata, a sastaju se Kostarika i Grčka.

U subotu smo dobili prva dva učesnika četvrtfinala, to su Brazil i Kolumbija. Domaćini šampionata su posle jedanaesteraca pobedili Čile, a Kolumbija je bila bolja od Urugvaja 2:0.

Holandija je posle grupne faze imala maksimalan učinak i završila na prvom mestu.

Robin van Persi postigao je tri gola. On je rekao da njegova ekipa ne sme da pravi greške.

"Došli smo do nokaut faze gde ne smemo da pravimo greške. Meksiko igra odlično, primili su samo jedan gol. Čak ni Brazil nije uspeo da im da gol, a to dovoljno govori koliko su dobar tim“, rekao je Van Persi.

Meksiko je bio drugi u grupi B iza Brazila. U prve tri meča primili su samo jedan gol, u poslednjem kolu sa Hrvatskom. Štoper Ektor Moreno zna šta čeka njeogvu ekipu.

"Holandija ima izuzetnu ekipu, sa talentovanim igračima. Odrasli su i postali zvezde uz selektora Van Gala. Biće teško, veoma su opasni u napadu“, rekao je Moreno.

Kostarika je napravila veliko iznenađenje u grupi i završila na prvom mestu ispred Urugvaja, Engleske i Italije.

"Mnogi su mislili da smo u Brazil stigli samo da učestvujemo, a ne da se takmičimo. Ovim plasmanom ostvario nam se san. Naporno smo radili, a meč sa Grčkom biće veoma težak“, rekao je fudbaler Kostarike Brajan Ruis.

Grčka je do druge runde stigla pobedom u poslednjem kolu nad Obalom Slonovače i završila na drugom mestu C grupe sa samo dva postignuta gola.

"Smešno mi je kada neko kaže da znamo samo da se branimo. Protiv Obale Slonovače smo stvrili dosta šansi, a mislim da nismo prikazali sve što znamo, ostavili smo nešto i za Kostariku“, rekao je selektor Grčke Fernando Santoš.

Komentari / 0

Ostavite komentar