Креће Бразил - Чиле, састави

Нема више табела, бодова, гол-разлике. Сада има само "или или". Највише 120 минута, плус пенали. Почиње "нокаут" фаза Мундијала и то спектаклом Бразил - Чиле...

Фудбал 28.06.2014 | 17:47
Креће Бразил - Чиле, састави

У најави спектакл, не само због тога што почиње Светски куп, фаза такмичења у којој бодови и гол-разлика не значе баш ништа.

У 18 часова, у Бело Хоризонтеу, почиње прва утакмица осмине финала Мундијала. Играју домаћини и момци из Чилеа, који су стекли бројне симпатије љубитеља фудбала из целог света.

Шта можемо да очекујемо у овој утакмици? Па, рецимо, картоне. Чак 16 жутих и пет црвених картона подељени су током последњих шест мечева ове две селекције... Бразил је добио сва три претходна дуела са Чилеом на Мундијалима и сваки је одигран у "нокаут" фази (полуфинале 1962 и четвртфинала 1998. и 2010). У те три утакмице Чиле је примио 11 голова, што значи да Бразилци свом данашњем ривалу дају просечно 3,7 погодака по мечу на СП!

Бразил је постигао бар два, а често и више од два гола у последњих девет утакмица са Чилеом. Чак 32 поготка!

Оба тима су комплетна, Гари Медел је успео да изађе из повреде и заузеће централно место у одбрани. У тим се вратио и Артуро Видал, којег је селектор Хорхе Сампаоли одмарао против Холанђана, у утакмици у којој се Чиле једини пут поражен.

Луис Фелипе Сколари извешће своју стандардну поставу иако Паулињо, Хулк и Фред очигледно нису у форми и због тога трпе критике јавности.

Жутих картона морају да се чувају капитен Бразила Тијаго Силва, Нејмар и Луис Густаво. У Чилеу, суспензија прети Еугенију Мени, Франсиску Силви, Артуру Видалу и Карлесу Арангизу.

Ко би могао да буде изненађење? Едуардо Варгас постигао је по гол у оба претходна сусрета против Бразила, а један је дао баш у Бело Хоризонтеу, у априлу 2013. године. На другој страни гол Нејмара неће бити никакво изненађење. "Десетка" Бразила постигла је четири поготка на три утакмице у групи, а осам у последњих шест утакмица за "Селесао".

Чиле је четири од пет погодака на Светском првенству постигао у првом полувремену, а пети у 90. минуту.

Бразилци нису изгубили од Јужноамериканаца у "нокаут" фази Мундијала још од 1990. године када их је савладала Аргентина резултатом 1:0. Чиле је, међутим, изгубио сва четири сусрета у елиминацијама од селекција из Јужне Америке, од чега три пута од Бразила.

"Селесао" није изгубио сусрет у Бразилу од августа 2002. године, када је Парагвај као гост добио сусрет 1:0. Од тада, прошло је 40 утакмица...

Победник ове утакмице иде на бољег из сусрета Уругвај - Колумбија.

САСТАВИ:

Естадио "Минерао", Бело Хоризонте. Капацитет: 58.170. Судија: Хауард Веб (Енглеска). Температура 26 Ц. Местимично облачно, 45 одсто влажност ваздуха.

БРАЗИЛ: Сезар - Алвеш, Силва, Луиз, Марсело - Фернандињо, Густаво - Оскар, Хулк, Нејмар - Фред.

ЧИЛЕ: Браво - Хара, Медел, Силва - Исла, Арангиз, Дијаз, Мена - Видал - Варгас, Санчез.

Коментари / 0

Оставите коментар