Kreće Brazil - Čile, sastavi

Nema više tabela, bodova, gol-razlike. Sada ima samo "ili ili". Najviše 120 minuta, plus penali. Počinje "nokaut" faza Mundijala i to spektaklom Brazil - Čile...

Fudbal 28.06.2014 | 17:47
Kreće Brazil - Čile, sastavi

U najavi spektakl, ne samo zbog toga što počinje Svetski kup, faza takmičenja u kojoj bodovi i gol-razlika ne znače baš ništa.

U 18 časova, u Belo Horizonteu, počinje prva utakmica osmine finala Mundijala. Igraju domaćini i momci iz Čilea, koji su stekli brojne simpatije ljubitelja fudbala iz celog sveta.

Šta možemo da očekujemo u ovoj utakmici? Pa, recimo, kartone. Čak 16 žutih i pet crvenih kartona podeljeni su tokom poslednjih šest mečeva ove dve selekcije... Brazil je dobio sva tri prethodna duela sa Čileom na Mundijalima i svaki je odigran u "nokaut" fazi (polufinale 1962 i četvrtfinala 1998. i 2010). U te tri utakmice Čile je primio 11 golova, što znači da Brazilci svom današnjem rivalu daju prosečno 3,7 pogodaka po meču na SP!

Brazil je postigao bar dva, a često i više od dva gola u poslednjih devet utakmica sa Čileom. Čak 32 pogotka!

Oba tima su kompletna, Gari Medel je uspeo da izađe iz povrede i zauzeće centralno mesto u odbrani. U tim se vratio i Arturo Vidal, kojeg je selektor Horhe Sampaoli odmarao protiv Holanđana, u utakmici u kojoj se Čile jedini put poražen.

Luis Felipe Skolari izvešće svoju standardnu postavu iako Paulinjo, Hulk i Fred očigledno nisu u formi i zbog toga trpe kritike javnosti.

Žutih kartona moraju da se čuvaju kapiten Brazila Tijago Silva, Nejmar i Luis Gustavo. U Čileu, suspenzija preti Eugeniju Meni, Fransisku Silvi, Arturu Vidalu i Karlesu Arangizu.

Ko bi mogao da bude iznenađenje? Eduardo Vargas postigao je po gol u oba prethodna susreta protiv Brazila, a jedan je dao baš u Belo Horizonteu, u aprilu 2013. godine. Na drugoj strani gol Nejmara neće biti nikakvo iznenađenje. "Desetka" Brazila postigla je četiri pogotka na tri utakmice u grupi, a osam u poslednjih šest utakmica za "Selesao".

Čile je četiri od pet pogodaka na Svetskom prvenstvu postigao u prvom poluvremenu, a peti u 90. minutu.

Brazilci nisu izgubili od Južnoamerikanaca u "nokaut" fazi Mundijala još od 1990. godine kada ih je savladala Argentina rezultatom 1:0. Čile je, međutim, izgubio sva četiri susreta u eliminacijama od selekcija iz Južne Amerike, od čega tri puta od Brazila.

"Selesao" nije izgubio susret u Brazilu od avgusta 2002. godine, kada je Paragvaj kao gost dobio susret 1:0. Od tada, prošlo je 40 utakmica...

Pobednik ove utakmice ide na boljeg iz susreta Urugvaj - Kolumbija.

SASTAVI:

Estadio "Minerao", Belo Horizonte. Kapacitet: 58.170. Sudija: Hauard Veb (Engleska). Temperatura 26 C. Mestimično oblačno, 45 odsto vlažnost vazduha.

BRAZIL: Sezar - Alveš, Silva, Luiz, Marselo - Fernandinjo, Gustavo - Oskar, Hulk, Nejmar - Fred.

ČILE: Bravo - Hara, Medel, Silva - Isla, Arangiz, Dijaz, Mena - Vidal - Vargas, Sančez.

Komentari / 0

Ostavite komentar