Спомен обиљежје за погинуле борце ВРС

У Парку народних хероја у Прњавору, данас на Видовдан - крсну славу Војске Републике Српске, откривено је и освештано спомен обиљежје погинулим, заробљеним и несталим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама рата, страдалим у периоду од 1991. до 1995. године.

Република Српска 28.06.2014 | 19:46
Спомен обиљежје за погинуле борце ВРС

Најтеже је данас било породицама које су изгубиле своје најмилије. Од рата је прошло доста времена, али њихове ране су још увијек свјеже.  

Са овога мјеста данас је јасно поручено да никада не смијемо заборавити нашу прошлост, наше хероје, јунаке који своје животе положише у одбрамбено отаџинском рату.

Са поштовањем и захвалношћу за учињено, откривено је ово спомен обиљежје, посвећено погинулим и умрлим борцима ВРС, погинулим или умрлим цивилним жртвама рата, сахрањеним или оним који ће од стране породица бити накнадно сахрањени у градским гробљима у Прњавору или Ратковцу.

Свештеници СПЦ освештали су спомен обиљежје и служили помен парастос за 71 погинулог или умрлог, уписаног на овом спомен обиљежју.

Вијенце и цвијеће положиле су породице погинулих, представници општине на челу са начелником, Борацке организације, те друге бројне делегације.

Након откривања споменика, у спомен храму на Вучијаку, гдје су уклесана имена свих 629 бораца са подручја општине Прњавор, који положише своје животе бранеци отаџбину, служен је помен парастос.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

никола озрен

28.06.2014 18:06

Народ гинуо створили своју дрзаву да би их ови са власти ма ко то био користио циједио и створио од ње несто сто је понизило све оне који су је стварали. Мотке у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

28.06.2014 18:16

Нека је слава погинулим борцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

29.06.2014 05:27

Слава не слава отишла је Глава . Народ треба до памети да додзе да се недешава ово више . Политичари су направили своје а народ добио своје лакше се политачара било ријешити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курир

29.06.2014 06:06

Славај ти,отишла је глава није требало до овога доћи. Сад нек се други шире И уживају наоколо неко је то наплатио добро, политичка посла .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.06.2014 10:27

Слава и вјечно хвала нашим саборцима и цивилним жртвама рата. Не смијемо да их заборавимо ни покоју цјену. Прелажем да се испред зграде владе постави споменик за све погинуле и страдале у прошлом отаџбинском рату и један мањи за нас који смо још увјек некако живи да сваки гледају колико им треба да нас све пошаљу у глад и гроб.

ОДГОВОРИТЕ