Spomen obilježje za poginule borce VRS

U Parku narodnih heroja u Prnjavoru, danas na Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske, otkriveno je i osveštano spomen obilježje poginulim, zarobljenim i nestalim borcima Vojske Republike Srpske i civilnim žrtvama rata, stradalim u periodu od 1991. do 1995. godine.

Republika Srpska 28.06.2014 | 19:46
Spomen obilježje za poginule borce VRS

Najteže je danas bilo porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Od rata je prošlo dosta vremena, ali njihove rane su još uvijek svježe.  

Sa ovoga mjesta danas je jasno poručeno da nikada ne smijemo zaboraviti našu prošlost, naše heroje, junake koji svoje živote položiše u odbrambeno otadžinskom ratu.

Sa poštovanjem i zahvalnošću za učinjeno, otkriveno je ovo spomen obilježje, posvećeno poginulim i umrlim borcima VRS, poginulim ili umrlim civilnim žrtvama rata, sahranjenim ili onim koji će od strane porodica biti naknadno sahranjeni u gradskim grobljima u Prnjavoru ili Ratkovcu.

Sveštenici SPC osveštali su spomen obilježje i služili pomen parastos za 71 poginulog ili umrlog, upisanog na ovom spomen obilježju.

Vijence i cvijeće položile su porodice poginulih, predstavnici opštine na čelu sa načelnikom, Boracke organizacije, te druge brojne delegacije.

Nakon otkrivanja spomenika, u spomen hramu na Vučijaku, gdje su uklesana imena svih 629 boraca sa područja opštine Prnjavor, koji položiše svoje živote braneci otadžbinu, služen je pomen parastos.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nikola ozren

28.06.2014 18:06

Narod ginuo stvorili svoju drzavu da bi ih ovi sa vlasti ma ko to bio koristio cijedio i stvorio od nje nesto sto je ponizilo sve one koji su je stvarali. Motke u ruke.

ODGOVORITE
Name

xxl

28.06.2014 18:16

Neka je slava poginulim borcima!

ODGOVORITE
Name

Ja

29.06.2014 05:27

Slava ne slava otišla je Glava . Narod treba do pameti da dodze da se nedešava ovo više . Političari su napravili svoje a narod dobio svoje lakše se politačara bilo riješiti

ODGOVORITE
Name

Kurir

29.06.2014 06:06

Slavaj ti,otišla je glava nije trebalo do ovoga doći. Sad nek se drugi šire I uživaju naokolo neko je to naplatio dobro, politička posla .

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.06.2014 10:27

Slava i vječno hvala našim saborcima i civilnim žrtvama rata. Ne smijemo da ih zaboravimo ni pokoju cjenu. Prelažem da se ispred zgrade vlade postavi spomenik za sve poginule i stradale u prošlom otadžbinskom ratu i jedan manji za nas koji smo još uvjek nekako živi da svaki gledaju koliko im treba da nas sve pošalju u glad i grob.

ODGOVORITE