Студенте исељавају усред испитног рока

Станари 3. павиљона Студентског центра “Никола Тесла” присиљени су да усред испитног рока своје собе уступе студентима који у оквиру размјене током викенда из иностранства треба да стигну у град на Врбасу.

Република Српска 28.06.2014 | 16:40
Студенте исељавају усред испитног рока

Иако у Управи Дома наводе да оне који редовно измирују своје обавезе не исељавају, студенти тврде супротно.

“Живим у четворокреветној соби, а цимерке су одсутне преко љета, тако да на слободне кревете могу доћи двије студенткиње, али рекли су нам да не може тако, него да морамо сви напустити собе и уступити их њима и то сад усред испитног рока”, испричала је студенткиња Слађана Т.

Истакла је да се над студентима врши велики притисак, те да их запослени у Управи често обилазе с циљем да их наговоре да испоштују овај њихов захтјев.

Пошто је град из којег долази доста удаљен од Бањалуке, не зна, како каже, како да поступи, јер би јој било незгодно да аутобусом долази у вријеме испита, а не жели ни своје ствари да остави у просторији у којој ће данима боравити непозната особа.

Према њеним ријечима, није познато ни да ли ће студенти из соба у које Управа планира смјестити госте моћи уплатити рецепцијски смјештај који обухвата јули, август и септембар.

Слободан Марковић, представник студената првог спрата 3. павиљона, каже да су у току преговори, те да се ради на проналажењу најбољег рјешења како се студенти не би морали исељавати током испитног рока.

“Проблем је што су ове године помјерени испитни рокови, а једна група студената треба да дође из иностранстава. Они не могу да бораве са нашим студентима, али покушаћемо наше студенте премјестити по слободним собама у овом дому, како се не би морали исељавати”, рекао је Марковић.

Зоран Бабић, директор Студентског центра “Никола Тесла”, истакао је да се смјештај страних студената пажљиво планира, како не би дошло до исељавања домаћих студената.

У оквиру размјене, прва група студената требало би у Бањалуку да стигне до понедјељка, док ће у августу доћи још двадесетак младих људи.

“Трудимо се да они дођу у августу, када наши студенти нису ту, да не угрозимо оне који су добили смјештај регуларно преко конкурса. Стране студенте ћемо смјестити тамо гдје ми из Управе одлучимо, уз договор са студентима”, рекао је Славко Гламочић, шеф Службе смјештаја.

Коментари / 0

Оставите коментар