Могу ли Чилеанци до чуда?

Бразил није изгубио од Чилеа код куће више од једне деценије, а од јужноамеричког ривала никад није доживео пораз на домаћем терену. Да ли ће се то променити у суботу?

Фудбал 28.06.2014 | 15:34
Могу ли Чилеанци до чуда?

"Нокаут" фаза на Светском првенству у Бразилу почиње у суботу, а већ у првом мечу осмине финала чека нас дерби меч!

Домаћин у 18 часова игра против репрезентације Чилеа, једног од најпријатнијих изненађења досадашњег тока турнира.

Чиле можда за неке и није изненађење, али је сигурно много мање оних који су очекивали да ће селекција Хорхеа Сампаолија успети да прође даље у конкуренцији Шпаније и Холандије.

Сада, када су стигли до осмине финала, Чилеанци на крилима добрих игара пуни самопоуздања путују у Бело Хоризонте, у намери да прекину негативан низ у мечевима са Бразилом, али и његову успешну серију са комшијским селекцијама.

Бразил није изгубио од Чилеа на свом терену више од једне деценије, а од јужноамеричког ривала никад није доживео пораз на домаћем терену!

Чиленци наводе да нема разлога да буду скромни, док Бразилци, с друге стране, признају да морају бити опрезни.

Селектор Бразила Луис Фелипе Сколари упозорио је на потенцијал Чилеа пре више од шест месеци, после жреба за групну фазу Мундијала. Иако је већина у другој фази видела Холандију и Шпанију, Сколари је тада казао да се нада да Чиле неће проћи.

"Када сам тада говорио о Чилеу људи су ми се ругали. Говорили су да Чиле није довољно добар, али ја сам знао рад селектора Хорхеа Сампаолија, знао сам ко игра за Чиле...", подсећа Сколари.

Бразил није изгубио од Чилеа још од 2010. године и квалификација за Светско првенство. Од тада је уписао 10 победа у 12 утакмица.

Ове две репрезентације су се састале три пута на шампионатима света, а Бразил је победио сва три пута - 1962, 1998. и 2010. године.

"Ми то не можемо да узмемо у обзир. Многи кажу да немамо шта да изгубимо. Напротив, имамо историјску шансу да елиминишемо домаћина", прижељкује голман Чилеа Клаудио Браво.

Бразил и Чиле су за мање од годину дана одиграли две пријатељске утакмице. Екипа Луиса Фелипеа Сколарија је победила у новембру прошлеодине (2:1), док су у априлу ове године одиграли 2:2 на истом стадиону где ће сада играти меч осмине финала.

"Ово је најбољи тим Чилеа у неколико последњих година. Имају брзе играче, технички су потковани, имају играче са доста међународног искуства", сматра нападач Бразила Фред.

Нема сумње да и једни и други верују у победу и да нас чека занимљив меч!

Коментари / 0

Оставите коментар