Mogu li Čileanci do čuda?

Brazil nije izgubio od Čilea kod kuće više od jedne decenije, a od južnoameričkog rivala nikad nije doživeo poraz na domaćem terenu. Da li će se to promeniti u subotu?

Fudbal 28.06.2014 | 15:34
Mogu li Čileanci do čuda?

"Nokaut" faza na Svetskom prvenstvu u Brazilu počinje u subotu, a već u prvom meču osmine finala čeka nas derbi meč!

Domaćin u 18 časova igra protiv reprezentacije Čilea, jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka turnira.

Čile možda za neke i nije iznenađenje, ali je sigurno mnogo manje onih koji su očekivali da će selekcija Horhea Sampaolija uspeti da prođe dalje u konkurenciji Španije i Holandije.

Sada, kada su stigli do osmine finala, Čileanci na krilima dobrih igara puni samopouzdanja putuju u Belo Horizonte, u nameri da prekinu negativan niz u mečevima sa Brazilom, ali i njegovu uspešnu seriju sa komšijskim selekcijama.

Brazil nije izgubio od Čilea na svom terenu više od jedne decenije, a od južnoameričkog rivala nikad nije doživeo poraz na domaćem terenu!

Čilenci navode da nema razloga da budu skromni, dok Brazilci, s druge strane, priznaju da moraju biti oprezni.

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari upozorio je na potencijal Čilea pre više od šest meseci, posle žreba za grupnu fazu Mundijala. Iako je većina u drugoj fazi videla Holandiju i Španiju, Skolari je tada kazao da se nada da Čile neće proći.

"Kada sam tada govorio o Čileu ljudi su mi se rugali. Govorili su da Čile nije dovoljno dobar, ali ja sam znao rad selektora Horhea Sampaolija, znao sam ko igra za Čile...", podseća Skolari.

Brazil nije izgubio od Čilea još od 2010. godine i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Od tada je upisao 10 pobeda u 12 utakmica.

Ove dve reprezentacije su se sastale tri puta na šampionatima sveta, a Brazil je pobedio sva tri puta - 1962, 1998. i 2010. godine.

"Mi to ne možemo da uzmemo u obzir. Mnogi kažu da nemamo šta da izgubimo. Naprotiv, imamo istorijsku šansu da eliminišemo domaćina", priželjkuje golman Čilea Klaudio Bravo.

Brazil i Čile su za manje od godinu dana odigrali dve prijateljske utakmice. Ekipa Luisa Felipea Skolarija je pobedila u novembru prošleodine (2:1), dok su u aprilu ove godine odigrali 2:2 na istom stadionu gde će sada igrati meč osmine finala.

"Ovo je najbolji tim Čilea u nekoliko poslednjih godina. Imaju brze igrače, tehnički su potkovani, imaju igrače sa dosta međunarodnog iskustva", smatra napadač Brazila Fred.

Nema sumnje da i jedni i drugi veruju u pobedu i da nas čeka zanimljiv meč!

Komentari / 0

Ostavite komentar