Једна фотеља – два директора

У канцеларији директора Средње стручне и техничке школе у Градишци појавила су се два директора, а због неспоразума је морала да интервенише и полиција.

Република Српска 28.06.2014 | 16:16
Једна фотеља – два директора

До бизарне ситуације је дошло када је Миладин Гагић, којег је именовало ресорно министарство дошао на своје радно мјесто и у фотељи затекао Драгана Матавуља којем је мандат повјерио Школски одбор.

“Из Министарства просвјете и културе РС сам 23. јуна добио рјешење за в.д. директора које траје највише шест мјесеци. Истог дана у 18 часова засједао је школски одбор, који тврди да није имао тај документ и за директора школе именовао је мог противкандидата. Матавуљ је дошао на моје радно мјесто у седам часова и није ми дозволио да уђем у канцеларију, након чега сам позвао полицију”, рекао је Гагић.

Додаје да је у међувремену стигло рјешење од Министарства којим је поништена одлука Школског одбора, па се вратио на посао. Гагић је рекао да му је мандат истекао 21. јуна, након чега му је Министарство дало сагласност за нови, али је то Школски одбор одбио.

“Међутим, Школски одбор није предложио вршиоца дужности, што је требало да уради”, рекао је Гагић.

У Школском одбору тврде са су све урадили по закону и да Министарство просвјете и културе не дозвољава да буде спроведена њихова одлука.

“Пет чланова Школског одбора је гласало за Матавуља, док је само један дао глас Гагићу”, кажу у Школском одбору.

Министарство просвете и културе РС дало је сагласност за именовање Гагића наводећи да је он успјешно обављао функцију директора школе. Истичу да је Школски одбор одбио да дã сагласност за продужење мандата Галићу.

“У складу са Законом о средњем образовању и васпитању, министар именује в.д. директора ако Школски одбор то не учини. Имајући у виду да је директору истекао мандат 21. јуна 2014. године и да је Школски одбор пропустио да предложи в.д. директора школе, а како би се омогућио несметан рад и функционисање школе, министар је за в.д. директора школе именовао Миладина Гагића”, рекли су у Министарству просвјете и културе.

Матавуљ је истакао да не жели да иде против Министарства, али да је чињеница да га је Школски одбор предложио са пет гласова.

“Не знам због чега је Министарство одбило моје именовање за директора, али расписан је нови конкурс на који ћу се пријавити”, нагласио је Матавуљ.

Проблем датира још од 12. марта када је расписан јавни конкурс за директора школе на који су се пријавили професор географије Матавуљ и професор физике Миладин Гагић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОА

28.06.2014 14:50

У свим сколама исто. Борба око изнајмљивања фискултурних дворана, дјацке кухиње, продаја књига. Криминалац до криминалца. Бивси министар Касиповиц постовао је одлуку сколског одбора, а овај ... мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

28.06.2014 17:11

Ко је постовао? Касиповиц? Дајте молим вас не лупетајте глупости! Исцитајте новости из његовог мандата ста се све десавало у семберским сколама!? Сви су исти. Такве и именују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курир

29.06.2014 06:13

Па могу они ова на једну столицу ,кад један сједне други може одма на ЊЕГА

ОДГОВОРИТЕ