Jedna fotelja – dva direktora

U kancelariji direktora Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci pojavila su se dva direktora, a zbog nesporazuma je morala da interveniše i policija.

Republika Srpska 28.06.2014 | 16:16
Jedna fotelja – dva direktora

Do bizarne situacije je došlo kada je Miladin Gagić, kojeg je imenovalo resorno ministarstvo došao na svoje radno mjesto i u fotelji zatekao Dragana Matavulja kojem je mandat povjerio Školski odbor.

“Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS sam 23. juna dobio rješenje za v.d. direktora koje traje najviše šest mjeseci. Istog dana u 18 časova zasjedao je školski odbor, koji tvrdi da nije imao taj dokument i za direktora škole imenovao je mog protivkandidata. Matavulj je došao na moje radno mjesto u sedam časova i nije mi dozvolio da uđem u kancelariju, nakon čega sam pozvao policiju”, rekao je Gagić.

Dodaje da je u međuvremenu stiglo rješenje od Ministarstva kojim je poništena odluka Školskog odbora, pa se vratio na posao. Gagić je rekao da mu je mandat istekao 21. juna, nakon čega mu je Ministarstvo dalo saglasnost za novi, ali je to Školski odbor odbio.

“Međutim, Školski odbor nije predložio vršioca dužnosti, što je trebalo da uradi”, rekao je Gagić.

U Školskom odboru tvrde sa su sve uradili po zakonu i da Ministarstvo prosvjete i kulture ne dozvoljava da bude sprovedena njihova odluka.

“Pet članova Školskog odbora je glasalo za Matavulja, dok je samo jedan dao glas Gagiću”, kažu u Školskom odboru.

Ministarstvo prosvete i kulture RS dalo je saglasnost za imenovanje Gagića navodeći da je on uspješno obavljao funkciju direktora škole. Ističu da je Školski odbor odbio da dã saglasnost za produženje mandata Galiću.

“U skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ministar imenuje v.d. direktora ako Školski odbor to ne učini. Imajući u vidu da je direktoru istekao mandat 21. juna 2014. godine i da je Školski odbor propustio da predloži v.d. direktora škole, a kako bi se omogućio nesmetan rad i funkcionisanje škole, ministar je za v.d. direktora škole imenovao Miladina Gagića”, rekli su u Ministarstvu prosvjete i kulture.

Matavulj je istakao da ne želi da ide protiv Ministarstva, ali da je činjenica da ga je Školski odbor predložio sa pet glasova.

“Ne znam zbog čega je Ministarstvo odbilo moje imenovanje za direktora, ali raspisan je novi konkurs na koji ću se prijaviti”, naglasio je Matavulj.

Problem datira još od 12. marta kada je raspisan javni konkurs za direktora škole na koji su se prijavili profesor geografije Matavulj i profesor fizike Miladin Gagić.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BOA

28.06.2014 16:50

U svim skolama isto. Borba oko iznajmljivanja fiskulturnih dvorana, djacke kuhinje, prodaja knjiga. Kriminalac do kriminalca. Bivsi ministar Kasipovic postovao je odluku skolskog odbora, a ovaj ... majko mila.

ODGOVORITE
Name

profesor

28.06.2014 19:11

Ko je postovao? Kasipovic? Dajte molim vas ne lupetajte gluposti! Iscitajte novosti iz njegovog mandata sta se sve desavalo u semberskim skolama!? Svi su isti. Takve i imenuju.

ODGOVORITE
Name

Kurir

29.06.2014 08:13

Pa mogu oni ova na jednu stolicu ,kad jedan sjedne drugi može odma na NJEGA

ODGOVORITE