Суаресу треба терапија!

Генерални секретар Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Жером Валке сматра да би Уругвајац Луис Суарес требало да иде на терапију због тог проблема.

Фудбал 28.06.2014 | 14:36
Суаресу треба терапија!

Суарес је због уједања протвничког играча Ђорђа Кјелинија на Мундијалу суспендован на четири месеца из фудбала.

"Мислим да би Суарес дефинитивно требао да надје начин како би превазисао тај проблем. Мислим да би требало да иде на неку врсту терапије, јер то што ради је заиста лоше", рекао је Валке.

Синдикат професионалних фудбалера (ФИФпро) сматра да би Суарезу требало, поред казне, да буде преписана и одговарајућа терапија.

"ФИФпро сматра да би и терапија требало да буде део суспензије", саопштила је ФИФПро.

Дефанзивац италијанске репрезентације који је био "жртва" у Суаресовом инциденту Ђорђо Кјелини изразио је симпатије за Уругвајца и критиковао је ФИФА због драстичне казне, највеће која је икада изречена играчу на Мундијалу.

Суарес је кажњен са девет утакмица суспензије и четири месеца ван фудбала због тога што је на мечу против Италије угризао Ђорђа Кјелинија

Суарес је претходно током каријере већ казњаван јер је "гризао" Отмана Бакала из ПСВ-а и Бранислава Ивановића из Челсија.

Истовремено, Суарес ће морати да плати и новчану казну од 100.000 швајцарских франака.

Нападач Ливерпула неће играти у осмини финала против Бразила, као ни до краја шампионата, у случају да Уругвај продје даље, а пропустиће и почетак нове сезоне у Премијер лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар