Suaresu treba terapija!

Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke smatra da bi Urugvajac Luis Suares trebalo da ide na terapiju zbog tog problema.

Fudbal 28.06.2014 | 14:36
Suaresu treba terapija!

Suares je zbog ujedanja protvničkog igrača Đorđa Kjelinija na Mundijalu suspendovan na četiri meseca iz fudbala.

"Mislim da bi Suares definitivno trebao da nadje način kako bi prevazisao taj problem. Mislim da bi trebalo da ide na neku vrstu terapije, jer to što radi je zaista loše", rekao je Valke.

Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) smatra da bi Suarezu trebalo, pored kazne, da bude prepisana i odgovarajuća terapija.

"FIFpro smatra da bi i terapija trebalo da bude deo suspenzije", saopštila je FIFPro.

Defanzivac italijanske reprezentacije koji je bio "žrtva" u Suaresovom incidentu Đorđo Kjelini izrazio je simpatije za Urugvajca i kritikovao je FIFA zbog drastične kazne, najveće koja je ikada izrečena igraču na Mundijalu.

Suares je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelinija

Suares je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suares će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prodje dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar