Скупље гријање у Бања Луци!?

Одјељење за привреду града Бања Лука припремило је у мају информацију о мјерама и активностима на припреми наредне гријне сезоне. Та информација наћи ће се на наредном засједању градског парламента а предвидја уводјење двотарифног система наплате и корекцију цијена гријања у Бања Луци.

Република Српска 28.06.2014 | 13:18
Скупље гријање у Бања Луци!?

Предвидјено је да Топлана наредне сезоне оствари дефицит од двадесет милиона марака. Неопходно је, сазнајемо, повећање прихода од 60 процената како би се приходи изједначили са расходима. Одјељење за привреду је у информацији коју је умјесто градоначелника потписао замјеник градоначелника предвидјело двотарифни систем наплате и корекцију цијена.

Начелник одјељења за привреду није се јављао на позив. Опозиција у граду има своје видјење припремљене Информације. Тврде да је неприхватљиво да се већ пред почетак сезоне предвидја велик дефицит. Такодје, тврде, на мала врата се оставља могућност повећања цијене гријања.

Остаје нејасно шта конкретно значи корекција цијена. Топлана је ранијим одлукама спремна за прелазак у руке концесионара. Није најјасније да ли ће нови газда моћи одредити цијену гријања за коју мисли да је реална и хоће ли град то субвенционисати. Директор Топлане увјерава како је уводјење двотарифног система стара прича и сасвим логично ријешење. Хвали се и уштедом од пет милиона марака у прошлој сезони. Велики трошкови резултат су искључиво дотрајале дистрибутивне мреже, кажу у Топлани.

Колико су огромни губици Топлане у посљедњих неколико година резултат и уговора са разним фирмама о набавци мазута показаће можда једном надлежне ревизије. За наредну сезону предвидја се набавка 19000 тона мазута. Дуг за мазут тренутно износи 26 и по милиона марака.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

савиц

28.06.2014 12:05

Само ударити по овом напаценом народу, мало је сто сте нас довели до просјацког стапа, сад и поскупљујте. А да не прицамо да наплацују сваки мјесец, а грију свега 5 мјесеци. Пу ЛОПОВИ. Докад це се висе ударати по најугрозенијем становниству. Смањите ви плате у Топлани, цујем да директори имају по 4.000КМ. Доле СНСД, доста вас је било!!! На 40 квадрата плацам 65КМ а смрзавам се цијелу зиму, цим виде да сунце гране, зубато наравно, одмах гасе, а иста је ситуација преко ноци, послије 11 мозес цркавати од хладноце. Од ове године цу ја на дрва!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.06.2014 12:24

Брука и срамота,зар цемо ми санирати њихов дугогодисњи лоповлук,а ви господо из СНСД ако хоцете да изгубите изборе,дозволите поскупљење,само не знам ко це то моци да плаца, сем политицара, ма којој странци припадали,срамота!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

28.06.2014 15:09

Ово је брука и срамота ста се ради овом јадном и напаценом народу!Снсд не мари за обицне људе,само не знам ко це то моци да плаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курир

29.06.2014 06:15

Потрошише сав плин на роштиље смањи мало па ће цјене доћи себи

ОДГОВОРИТЕ