Skuplje grijanje u Banja Luci!?

Odjeljenje za privredu grada Banja Luka pripremilo je u maju informaciju o mjerama i aktivnostima na pripremi naredne grijne sezone. Ta informacija naći će se na narednom zasjedanju gradskog parlamenta a predvidja uvodjenje dvotarifnog sistema naplate i korekciju cijena grijanja u Banja Luci.

Republika Srpska 28.06.2014 | 13:18
Skuplje grijanje u Banja Luci!?

Predvidjeno je da Toplana naredne sezone ostvari deficit od dvadeset miliona maraka. Neophodno je, saznajemo, povećanje prihoda od 60 procenata kako bi se prihodi izjednačili sa rashodima. Odjeljenje za privredu je u informaciji koju je umjesto gradonačelnika potpisao zamjenik gradonačelnika predvidjelo dvotarifni sistem naplate i korekciju cijena.

Načelnik odjeljenja za privredu nije se javljao na poziv. Opozicija u gradu ima svoje vidjenje pripremljene Informacije. Tvrde da je neprihvatljivo da se već pred početak sezone predvidja velik deficit. Takodje, tvrde, na mala vrata se ostavlja mogućnost povećanja cijene grijanja.

Ostaje nejasno šta konkretno znači korekcija cijena. Toplana je ranijim odlukama spremna za prelazak u ruke koncesionara. Nije najjasnije da li će novi gazda moći odrediti cijenu grijanja za koju misli da je realna i hoće li grad to subvencionisati. Direktor Toplane uvjerava kako je uvodjenje dvotarifnog sistema stara priča i sasvim logično riješenje. Hvali se i uštedom od pet miliona maraka u prošloj sezoni. Veliki troškovi rezultat su isključivo dotrajale distributivne mreže, kažu u Toplani.

Koliko su ogromni gubici Toplane u posljednjih nekoliko godina rezultat i ugovora sa raznim firmama o nabavci mazuta pokazaće možda jednom nadležne revizije. Za narednu sezonu predvidja se nabavka 19000 tona mazuta. Dug za mazut trenutno iznosi 26 i po miliona maraka.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

savic

28.06.2014 12:05

Samo udariti po ovom napacenom narodu, malo je sto ste nas doveli do prosjackog stapa, sad i poskupljujte. A da ne pricamo da naplacuju svaki mjesec, a griju svega 5 mjeseci. Pu LOPOVI. Dokad ce se vise udarati po najugrozenijem stanovnistvu. Smanjite vi plate u Toplani, cujem da direktori imaju po 4.000KM. Dole SNSD, dosta vas je bilo!!! Na 40 kvadrata placam 65KM a smrzavam se cijelu zimu, cim vide da sunce grane, zubato naravno, odmah gase, a ista je situacija preko noci, poslije 11 mozes crkavati od hladnoce. Od ove godine cu ja na drva!

ODGOVORITE
Name

BL

28.06.2014 12:24

Bruka i sramota,zar cemo mi sanirati njihov dugogodisnji lopovluk,a vi gospodo iz SNSD ako hocete da izgubite izbore,dozvolite poskupljenje,samo ne znam ko ce to moci da placa, sem politicara, ma kojoj stranci pripadali,sramota!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Nenad Jezdic

28.06.2014 15:09

Ovo je bruka i sramota sta se radi ovom jadnom i napacenom narodu!Snsd ne mari za obicne ljude,samo ne znam ko ce to moci da placa!

ODGOVORITE
Name

Kurir

29.06.2014 06:15

Potrošiše sav plin na roštilje smanji malo pa će cjene doći sebi

ODGOVORITE