Заборављени потомци учесника Сарајевског атентата

Годишњицу Сарајевског атентата већина политичара користи за изборну промоцију, али се мало ко од њих сјетио живих потомака припадника Младе Босне. Неки од њих одлучили су, самоиницијативно, да одају почаст својим
прецима.

Република Српска 28.06.2014 | 18:03
Заборављени потомци учесника Сарајевског атентата

Зоран Јефтић потомак Јефте и Боривоја Јефтића,учесника Сарајевског атентата, положио је цвијеће и запалио свијеће на мјесту одакле је Гаврило Принцип испалио смртоносне хице у аустроугарског окупатора, те
неколико метара даље на мјесто гдје је у тренутку атентата стајао његов стриц Боривоје.

Каже Зоран да је поносан на своје претке и њихов допринос слободи. 

,,Оба су осуђена на тешке робије. Јефто је осуђен на 12 година робије на Бањалучком процесу, а Боривоје је лежао у тамници са Гаврилом Принципом, па су га касније пребацили у тамницу у Зеници'',прича Зоран  Јефтић и додаје да је разочаран односом власти у,како каже квази држави БиХ, према припадницима Младе Босне, часним и честитим омладинцима.

,,Брука је и срамота да се данас свађају на костима јунака и хероја. Надам се да ће неке нове генерације успјети да поправе ово што су ови закували и поново посвађали и закрвили народе''.

Зоран је свјестан да та боља времена неће брзо доћи,или бар не док друга два народа у БиХ имају негативан однос према учесницима Сарајевског атентата.

,,Бестидно је и срамно Гаврила Принципа називати терористом. Јутрос сам  прочитао да је то изјавио бивши реис.Мислим да је то безобразно и да је то порука српском народу шта им мисле и шта им спремају за будућност'', Зоран Јефтић у родно Сарајево вратио се из избјеглиштва прије неколико година.

Каже да то нажалост више није оно Сарајево у којем су Гаврило Принцип и његови другови били хероји и борци за слободу.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Карадоз

28.06.2014 10:47

Не разумијем наслов, ста би требало да се уради са потомцима? Дати им споменице, националну пензију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

не_разумијем

28.06.2014 13:17

јели мозе неко да написе ако се Гаврило борио за Босну засто сада ови који казу нема Босне и никада је није било славимо Принципа а ови за које се борио казу да је терориста. Ја стварно ниста не контам! Ко је био овај Гаврило је ли он био Босњак посто сам цуо да је у Младој Босни било доста Муслимана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

28.06.2014 13:19

Њима је пречи потомак Аустругарског завојевача Франца Феринанда, који данас ко "свој на своме" шета Сарајевом и како сам тврди има осјећај као да се 2враио својој кући". Заборављани су и потомци мухамеда Мхемедбашића, Србина исламског закона?Зашто се и на њих заборавља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

28.06.2014 13:53

Гаврило није бошњак јер су тада били сви Срби, само је вјера била различита. Босна је постојала и прије али у њој није било данашњих бошњака. Становништво је било сачињени од Срба православаца и католика. Са доласком турске неки прелазе на ислам а неки остају што су прије били. Тако да на Босну најмање право имају бошњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ПЗ

28.06.2014 14:34

"Гаврило није бошњак јер су тада били сви Срби, само је вјера била различита. Босна је постојала и прије али у њој није било данашњих бошњака. Становништво је било сачињени од Срба православаца и католика. Са доласком турске неки прелазе на ислам а неки остају што су прије били." Шта ти пишеш човјече?? Јес то ти Рајкане,матере ти ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

не_разумијем

28.06.2014 14:52

ре_П3 бас ти хвала за објасњене. Питам се само какве су то кукавице биле ти Босански Срби и православци из тог доба када је најмање 60% пресло на ислам. Поносан сам када видим да ми у Србији нико нисмо пресли на ислам. Ја се извињавам зивим у иностранству па не познајем бас ситуацију доле. Мада опет ако смо исти народ засто се свадјамо и казес немају право босњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре не разумијем

28.06.2014 15:46

Гаврило је убио фасисту и свака му цаст ,он и организација млада босна су се борили за слободу за босну гдје смо сви исти,нажалост није дуго трајало 41 су се дигли исти сто су слузили фасисти Фердинанду 92 исти и исто поново ови сто славе фасисту,Гаврило да види сад Босну окренуо би се у гробу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_Ре не разумијем

28.06.2014 22:37

Хвала за објасњене само нисам схватио ако смо се ми борили за Босну засто мени казу да мом пријатељу не говорим да је из Босне и Босански Брод, а овај један муслиман казе да је из Босне?? Па ако је Србин из Републике Српске онда нормално да смије реци да је из Босне или и то збарањују.

ОДГОВОРИТЕ