Голден гејт добија заштитну ограду

Борд директора компаније која управља мостом Голден гејт у Сан Француску је одобрио 76 милиона долара, колико ће коштати да се са обе стране моста постави мрежа која ће спречити самоубице да скачу.

Занимљивости 28.06.2014 | 10:50
Голден гејт добија заштитну ограду

Чувени мост Голден гејт у Сан Франциску ускоро ће добити специјалну заштитну ограду, како би се спречила самоубиства скоковима у море.Борд директора компаније која управља мостом данас је једногласно одобрио финансијски пакет у износу од 76 милиона долара, колико ће коштати да се са обе стране моста постави шест метара висока мрежа.

Од укупног износа неопходног да се заврше сви радови, 20 милиона ће бити издвојено из наплате "мостарине", пренео је АП.

Од преосталих 56 милиона, највећи део ће бити обезбеђен из федералних фондова, а седам милиона ће дати и савезна држава Калифорнија.

О постављању заштитне ограде на мосту више пута се разговарало у претгодне три деценије, али је увек био проблем обезбеђења средстава.

Та препрека је коначно уклоњена пре две године, када је председник САД Барак Обама потписао закон који омогућава да се из федералних фондова финансира постављање ограда на стратешки важним мостовима.

Откако је Голден гејт 1937. године отворен за саобраћај, више од 1.400 људи је извршило самоубиство скоком са њега, а само прошле године било је 46 самоубистава.

Коментари / 0

Оставите коментар