Бетонска штала виси возачима над главом

Стотинама возача који свакодневно саобраћају на путној комуникацији Бањалука - Челинац - Котор Варош ни на крај памети није да им највећа опасност, у случају најцрњег могућег сценарија, по њихову вожњу пријети од бетонске штале, која би им се могла буквално сручити на главу!

Република Српска 28.06.2014 | 10:34
Бетонска штала виси возачима над главом

Иако звучи помало надреално, опасност у овом случају за возаче дословно долази "с неба", а не са земље од возила из супротног правца, у шта се могу увјерити сви који баце поглед на литицу на самом излазу из Челинца према Бањалуци, која се уздиже тридесетак метара изнад пута са десне стране.

Будући да је ријеч о главној, регионалној цести која повезује три општине, фреквенција саобраћаја на овом дијелу није занемарива, а самим тим је опасност већа по све учеснике у саобраћају и пјешаке.

Према тврдњама мјештана, проблем је настао након катастрофалних поплава које су тешко погодиле и Челинац. Подивљала Врбања је у то вријеме у потпуности прекрила саобраћајницу, засјекла дио висоравни уз цесту и створила клизиште. Ерозивним дјеловањем однесена су и два храста испред штале, након чега је ова бетонска грађевина остала висити изнад саобраћајнице.

Прилазећи литици с горње стране затекли смо власнике штале из породице Јолџић. Интересантно, али у штали, упркос великој опасности, још "станује" крава, јер домаћин нема гдје с њом. Шта би се, могло догодити уколико би се штала "откачила" и крава заједно с њом - нећемо ни да замишљамо.

"Шталу имамо дуго и никада није био проблем до ових поплава, које су однијеле земљу. Долазила је и комисија из општине и направила записник, сада чекамо да нам кажу шта даље", рекао нам је један од чланова породице Јолџић.

У општини Челинац су потврдили да је комисија излазила на терен и направила записник. Случај је, потом, предан Грађевинском општинском инспектору, који, очито, није далеко одмакао.

"Још није издато рјешење за уклањање, јер ће грађевински инспектор изаћи на терен наредне седмице. Вјерујте, сви су јако заузети и на терену због процјене штете од поплава", казала је Драгана Кљајић, из Канцеларије за односе с јавношћу.

Све и да је заиста тако, поставља се питање зашто још није постављена сигнализација или било какво упозорење за возаче.

Из ЈП "Путеви Републике Српске" су потврдили да су дали налог извођачима да сва критична мјеста и оштећења обиљеже привременом саобраћајном сигнализацијом.

"Трајна санација клизишта услиједиће након што буду обезбијеђена неопходна финансијска средства", навели су из "Путева Републике Српске", индиректно потврдивши да је и у овом случају опет заказао људски фактор.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бања Лука

28.06.2014 08:41

Ма ево Жељке и Милета да то среде, сигурно су пробосанске снаге се уклеле и подривају Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

28.06.2014 21:04

Обновљена је куца Г.Принципу...отворен је Андрић град.... А и Бијељини је дато 14000 КМ ... Полако све це једног дана доци на ред....Нека се крава иселли...а богме и возаци и пјесаци нека пазе да се ста не сурва на њих... Не мозе све власт да пази....

ОДГОВОРИТЕ