Пролонгирана обустава испоруке "Сарајевогасу"

Компанија "БХ-гас" пролонгирала је до 1. јула одлуку о обустављању гаса предузећу "Сарајевогас" због дуга од 47 милиона КМ, које је било најављено за данас.

Босна и Херцеговина 27.06.2014 | 18:21
Пролонгирана обустава испоруке "Сарајевогасу"

"С обзиром да је Влада Кантона Сарајево дала сагласност за кредитно задужење предузећа `Сарајевогас` и `Топлане`, `БХ-гас` ће пролонгирати одлуку у обустави испоруке гаса `Сарајевогасу` до уторка, 1. јула, до 12.00 часова", наводи се у саопштењу ове компаније.

За то вријеме "БХ-гас" тражи да буду достављени увјерљиви докази да ће средства бити заиста уплаћена у што краћем року, а да то мора бити износ од 12 милиона КМ.

Министар просторног уређења и заштите околине Кантона Сарајево Златко Петровић тврдио је да ће дуговања за април и мај бити измирена до краја овог мјесеца, али то се још није догодило.

Директор "БХ-гаса" Мирза Сендијаревић на данашњој хитној сједници Владе Кантона Сарајево рекао је да тој компанији стижу озбиљна упозорења из "Гаспром експорта" због кашњења у плаћању и да то значи
би сви потрошачи могли остати без гаса.

Дуг "Сарајевогаса" према "БХ-гасу" износи више од 47 милиона КМ. "БХ-гас" је поставио услов да тај дуг мора бити смањен на 35 милиона КМ прије наредне сезоне гријања.


Коментари / 0

Оставите коментар