Prolongirana obustava isporuke "Sarajevogasu"

Kompanija "BH-gas" prolongirala je do 1. jula odluku o obustavljanju gasa preduzeću "Sarajevogas" zbog duga od 47 miliona KM, koje je bilo najavljeno za danas.

Bosna i Hercegovina 27.06.2014 | 18:21
Prolongirana obustava isporuke "Sarajevogasu"

"S obzirom da je Vlada Kantona Sarajevo dala saglasnost za kreditno zaduženje preduzeća `Sarajevogas` i `Toplane`, `BH-gas` će prolongirati odluku u obustavi isporuke gasa `Sarajevogasu` do utorka, 1. jula, do 12.00 časova", navodi se u saopštenju ove kompanije.

Za to vrijeme "BH-gas" traži da budu dostavljeni uvjerljivi dokazi da će sredstva biti zaista uplaćena u što kraćem roku, a da to mora biti iznos od 12 miliona KM.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo Zlatko Petrović tvrdio je da će dugovanja za april i maj biti izmirena do kraja ovog mjeseca, ali to se još nije dogodilo.

Direktor "BH-gasa" Mirza Sendijarević na današnjoj hitnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo rekao je da toj kompaniji stižu ozbiljna upozorenja iz "Gasprom eksporta" zbog kašnjenja u plaćanju i da to znači
bi svi potrošači mogli ostati bez gasa.

Dug "Sarajevogasa" prema "BH-gasu" iznosi više od 47 miliona KM. "BH-gas" je postavio uslov da taj dug mora biti smanjen na 35 miliona KM prije naredne sezone grijanja.


Komentari / 0

Ostavite komentar