Ћургуз: ВРС - једна од најславнијих војски

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз изјавио је да је Војска Републике Српске /ВРС/ једна од најславнијих, коју је српски народ икад имао на овим просторима.

Република Српска 27.06.2014 | 16:30
Ћургуз: ВРС - једна од најславнијих војски

"ВРС је једна од најславнијих војски на овим просторима, с обзиром да имамо Републику Српску проистеклу из отаџбинског рата, захваљујући управо припадницима ВРС и српском народу у цјелини", изјавио је Ћургуз Срни поводом обиљежавања Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског/ Република Српска пука/ Оружаних снага /ОС/ БиХ.

Ћургуз је свим припадницима ВРС честитао крсну славу Видовдан. "Увјерен сам да ће српски борци на вијек-вијекова у нашој светињи Републици Српској бити у прилици да славе своју крсну славу и да на тај
начин сачувају успомену на једну од најславнијих војски коју је српски народ имао на овим просторима", нагласио је Ћургуз.

Он је подсјетио да у формално-правном смислу ВРС више не постоји, јер је након реформе одбране у БиХ практично остао само Трећи пјешадијски/ Република Српска пук/ ОС БиХ.

Ћургуз је рекао да Трећи пјешадијски /Република Српска пук/ као саставни дио ОС БиХ зависи од правне регулативе ОС БиХ.

"Свједоци смо да је све теже у пуном капацитету обезбиједити примјену правилника пукова који су и формирани да баштине традицију из народа којем припадају", навео је Ћургуз.

Он је рекао да је све више опструкција од људи унутар система одбране БиХ, те "пријетећих порука у смислу одговорности за припаднике Пука и његову командну структуру" ако се одлуче да поштују традицију и симболику у вези са Војском Републике Српске и одбрамбено-отаџбинским ратом.

Према његовим ријечима, то би требало коначно разрјешити тако да буде покренуто питање измјене и допуне правне регулативе у вези са начином формирања, организовања и функционисања пукова, као елемената ОС БиХ.

Ћургуз је апеловао да представници власти Републике Српске путем српских представника у Министарству одбране БиХ покрену ову иницијативу, како би ово питање било дефинисано.

"Тако не бисмо долазили у ситуацију да сваке године водимо борбу о томе да ли ће приликом обиљежавања Дана Војске Републике Српске бити химне и заставе Републике Српске", нагласио је Ћургуз.

У Републици Српској сутра се обиљежава се Видовдан, крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука ОС БиХ.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сања Глухан

27.06.2014 15:02

Кретену

ОДГОВОРИТЕ
Name

рокy

27.06.2014 15:13

Наравно да је најславнија. Једина греска је сто су се борили за двије Југославије и гинули за друге. НИКАД ВИСЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

стеван

27.06.2014 15:21

Сути и не појављуј се висе у име бораца ј,боте те Додик коме лизес д..е срам да те буде у каквом ти стању зиве они који су дали своје здравље а ви узивате и крадете од овог јадног и постеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

27.06.2014 15:27

А ти један од најјаднијих предсједника борачке. Увукао се Милету, само му ногице вире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

27.06.2014 16:02

А ја будале... А гдје су славне трупе Цара Лазара??? Гдје су Карадјордјеве јединице?? Гдје су војници који презивјесе голготу Крфа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

27.06.2014 16:06

Војници ВРС су понос српског народа а ти си наса брука. Има Бога а теби и лоповима попут тебе има да суди суд на ком нецете имати политицке везе и имати утицаја. Пуно поздрава мојим саборцима и свим постеним људима у Српској. Диверзанти класа март '93 су борци треце категорије а ратни профитери и Цургузови донатори који нису ни видјели фронт испадосе борци прве категорије. Треба да се стидис свих дјецака од 18 година који изгинусе на фронту и нас који смо презивјели а који и даанас скацемо из сна тразеци пуску и дозивамо изгинулу брацу. Срам да те буде! Са вјером у Бога и у правду СРЕТАН ВИДОВДАН СВИМ БОРЦИМА ВРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БПЦ

27.06.2014 16:12

Која најславнија војска? Шта је извојевала? Немамо независну Републику Српску, официри и ђенерали те војске осуђивани су за геноцид и најстравичније злочине у протеклом рату... Немамо на шта бити поносни, ово је заваравање. Странци су нас увукли у рат у којем смо показали најгоре могуће лице српства и не можемо бити поноси на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АнаЉубљана

27.06.2014 16:54

Срби су увек били добри борци, у свим ратовима. И увек су извукли тањи крај. Тако и овом задњем рату. А сада је још горе: у Републици Српској нема живота под диктатуром Милорада Додика и његових тајкуна. Земља је опљачкана до задње марке, касе су празне, борци у Српској нису ни цењени ни поштовани, то су само празне речи. Нажалост, мали човек у Републици Српској постао је још мањи, мањи од маковог зрна, нема га више. Али само када треба гласати, онда се причају офуцане приче, које изгледа сваки пут "убеде "народ, да гласа за белосветске лопове... Да, мали човек је заиста мали, али знање му је још мање. А знање је имање, и када га имаш можеш да се браниш и од највећих криминалаца као су ови сада у влади Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БПЦ

27.06.2014 17:25

Требамо бити захвални и поносни на насу војску и официре, а то сто Република Српска није независна таква је сад ситуација доце и до тога кад тад, а насима официрима су судили 1917, па 1941, па и сада исти су нам непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВРС

27.06.2014 20:29

Наравно да је најславнија. Извојевана је Република Српска. Какав год статус да има. Официри и генерали су колатерална штета пропагандног запада и вјечна им слава и хвала. Постали смо политички субјект без којег се не може а тебе друже ако је сромата и гадимо ти се и вјерујеш више другима....широко ти поље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.06.2014 20:50

Толико смо славни да сте нас довели до просјачког штапа и глади. Како те није стид да ти причаш о војсци РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

27.06.2014 20:58

Наславнија Војска а њени демобилисани броци рове по контенерима и траже за хлеб. Срам те било Ћургузе. Ми смо најбеднија војска на овом свету. Срамота колико лажу овај народ.

ОДГОВОРИТЕ