ПДП: Градска управа Бањалуке пуна афера

Бањалучки градски одбор ПДП-а затражио је реакцију надлежних институција у случају Центра за развој села Бањалука. Тврде да је ова градска институција пуна афера, а да је то констатовала и служба за ревизију. Исто тврде и у бањалучком СДС-у.

Република Српска 27.06.2014 | 14:28
ПДП: Градска управа Бањалуке пуна афера

Директор бањалучког Центра за развој и унапређење села власник је два пословна простора вриједна 150 хиљада марака, а имовина се води на његовом малољетном сину тврде у градској опозицији.

Директор Центра Миленко Шарић то није демантовао, а није ни објаснио на који начин је дошао до простора.

Опозиција тврди, пословни простор је купио од једне фирме која је са Центром обављала уносне послове електрификације села. ПДП подсјећа да Центар није исплатио подстицаје за прошлу годину да је овогодишњи конкурс само маска, а да се вода по селима константно наплаћује, а да нико не зна гдје тај новац завршава јер сељаци за плаћену воду добијају само признанице.

У медјувремену нема ништа ни од обећања пред прошле локалне изборе да ће сва села добити воду. И у градском СДС-у напомињу да нико нема појма гдје су паре од наплате воде по селима која су воду добила.

Одборници опозиције питају и шта је са пројектом мини мљекара које су обећане када је бањалучка мљекара измјештена у Лакташе. Тај пројекат је наводно требало да обезбједи откуп млијека од бањалучких сељака али и да се бави сопственом производњом прије свега у едукативном центру на Мањачи.

Директор Центра за развој села није се јављао на телефон, у центру су рекли да је на годишњем одмору.

Иначе, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић у више наврата је покушао смјену директора центра, али му то није дозволио врх странке. Гаврановић је тражио да скупштина града свака три мјесеца расправља о раду Центра,  али ни то му није дозволила већина коју контролише његов СНСД.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ја

27.06.2014 12:47

Ма све је Гаврановиц фин и постен. Од онаквог града направио је најгору провинцију. Ако га и тјера, тјера га да би довео послуснијег. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златко

27.06.2014 12:54

А вас Микица и Слависа сто су похапали агрегате и натезке у бијељини ? Па их Мицо смјенио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

драско

27.06.2014 13:09

Какав је тај криминалац Сариц,ста тај све ради преко ледја сељака.Има богс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензинерка БЛ

27.06.2014 13:26

Друштво у РС је ТРУЛО ДА ТРУЛИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ. То доказује и ово што сам данас доживјела на састанку пензионера МЗ Старчевица у Бањалуци. Данас ме пријатељица молила да идем с њом на неки састанак пензионера МЗ Стартчевица гдје они треба да бирају свог представника. Оно што сам видјела потврђује моју перцепцију нашег друшта: ТРУЛО од врха до дна, да трулије не може бити! Дакле, ситуација је оваква: Синоћ су СНСД-овци подијелили по 30 КМ ( наших пара!) онима који данас дођу и подрже за Скупштину листа коју су сачинили СНСДовци , а на којој су готово сами СНСДовци! Друге пензионере су путем плаката "обавијестили" тек синоћ да је данас тај састанак ( да не би дошли и да би СНСДовци били у већини и тако "изгласали"" понуђену листу!) Међутим, иако је радно предсједништво било 100 % од СНСДОоваца, кандидациона комисија такођер, вереификацуиона такођер, ја се побуним код верификационе комисије ( јер ми је једна жена поред мене дошапнула: сами СНСД-овци!), и изборим се да се та комисија бира поново мимо тог готовог пријеглога. И људи предложе мене и још неку двојицу ( један је био СНСД, како сам касније видјела, а други је био прилично неутралан) . Онај што је водио сједницу је неки Шипка и он је ту исто толико колико и Додик на власти, био је упоран да прогура ону своју ( СНСД-овску ) листу, мада је једна група пензионера понудила своју! Међутим, на првој листи је било 35 а на другој 25 што је мени, као члану верификационе комисије одмах запело за око! Нитко није имао објашњење зашто је то тако и ја затражим да присутни допуне ту листу! Међутим, Шипка није дао! Он одмах почне са гласањем: Тко је за прву листу? Већина ( они што су били плаћени за то) дигну руке. Ја се опет побуним и кажем: Морају се прочитати имена и ставити на дискусију... У међувремену се створила толика галама и гужва да је дошла и полиција! Неки људи су почели одлазити, а верификациона је установила да више немамо кворум! Без обзира на то, Шипка чита имена и тражи да пређу на десну страну они који су за прву листу, а друга листа се НЕ ДОПУЊАВА! Једна жена ми приђе и укаже на једну жену у бијелом која није пензионерка, а пресла је на ту СНСДовску страну. Ја интервенишем и удаљавам је.... Радно предсједништво купи папире и одлази и успут говори прошла је прва листа! Ја им довикујем: НИЈЕ јер нитко нема натполовичну већину и све је НЕ>РЕГУЛАРНО, а нема ни кворума! Верификациона комисија НИЈЕ НИШТА ПОТПИСАЛА...... И тако се разидјосмо. Неки мисле да ће резултати овог састанка бити ФАЛСИФИКОВАНи и достављени тамо гдје треба, јер Шипка не смије "шефу" на очи што није извршио задатак, а паре су подијељене гласачима.... Страшно, Страшно, Страшно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

27.06.2014 14:14

Па не ради то само СНСД, ПДП-ови цланови градских одбора морају да сакупе најмање 20 потписа гласача који це сигурно да гласају за њих. Поставља се питање да ли су избори тајни или...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

27.06.2014 15:58

Сада се види да је врху СНСД-а само битно да задржи послушне људе па макар и нечасне као тог Шарића

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

27.06.2014 19:07

Тај Талиц док је био у власти обезбедио себи и својим послусницима посао а кад је отисао у опозицију сад пљује а за све је он гласо па сад му се не свида један балавац сто се није одрекао посланицке дневнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

27.06.2014 20:03

Господине бн, лупетате глупости. Талиц никада није био у власти, нити је икада иког свог игдје запослио. Мало се информисите прије него сто неког оптузите. Данас сви имају право да коментарису :-[

ОДГОВОРИТЕ