Билбао попустио: Ерера у Јунајтеду

Манчестер јунајтед је активирао откупну клаузулу од 36 милиона евра за довођење Андера Ерере из Атлетик Билбаа, који је са "ђаволима" потписао четворогодишњи уговор са опцијом продужетка сарадње.

Фудбал 27.06.2014 | 12:03
Билбао попустио: Ерера у Јунајтеду

Ерера је прошао кроз све млађе селекције репрезентације Шпаније, а у Јунајтед долази као 24-годишњак са 128 наступа и 11 голова за Атлетик, који је чак објавио да не прихвата понуду енглеског клуба, иако се он већ налазио у Манчестеру.

"Андер је сјајан млади играч, енергичан и креативан, верујемо да је он један од најбољих младих шпанских играча, ког ће навијачи брзо заволети. Одушевљен сам његовом одлуком да дође овде и буде део клупске будућности, једва чекам да га видим у 'акцији' на летњој америчкој турнеји" рекао је асистент менаџера Јунајтеда и клупска легенда Рајан Гигс. Ерера је поручио да је трансфер остварење сна за њега.

"Потпис је учинио да снови постану стварност, играо сам на Олд Трафорду за Атлетико у Лиги Европе и то је за мене један од највећих момената у каријери. Даћу све од себе да испуним очекивања, узбуђен сам због живота у Манчестеру и не могу дочекати деби. Никад нећу заборавити ни време проведено у Атлетику, хвала и навијачима и стручном штабу на подршци, пре свега, желим срећу свим сјајним саиграчима у будућности", рекао је Ерера.

Сарагоси као претходном бившем клубу иде 1,5 милиона евра, а везиста ће бити прво појачање Луја ван Гала, и трећи Шпанац у тиму после Хуана Мате и Давида де Хее.

Коментари / 0

Оставите коментар