Bilbao popustio: Erera u Junajtedu

Mančester junajted je aktivirao otkupnu klauzulu od 36 miliona evra za dovođenje Andera Erere iz Atletik Bilbaa, koji je sa "đavolima" potpisao četvorogodišnji ugovor sa opcijom produžetka saradnje.

Fudbal 27.06.2014 | 12:03
Bilbao popustio: Erera u Junajtedu

Erera je prošao kroz sve mlađe selekcije reprezentacije Španije, a u Junajted dolazi kao 24-godišnjak sa 128 nastupa i 11 golova za Atletik, koji je čak objavio da ne prihvata ponudu engleskog kluba, iako se on već nalazio u Mančesteru.

"Ander je sjajan mladi igrač, energičan i kreativan, verujemo da je on jedan od najboljih mladih španskih igrača, kog će navijači brzo zavoleti. Oduševljen sam njegovom odlukom da dođe ovde i bude deo klupske budućnosti, jedva čekam da ga vidim u 'akciji' na letnjoj američkoj turneji" rekao je asistent menadžera Junajteda i klupska legenda Rajan Gigs. Erera je poručio da je transfer ostvarenje sna za njega.

"Potpis je učinio da snovi postanu stvarnost, igrao sam na Old Trafordu za Atletiko u Ligi Evrope i to je za mene jedan od najvećih momenata u karijeri. Daću sve od sebe da ispunim očekivanja, uzbuđen sam zbog života u Mančesteru i ne mogu dočekati debi. Nikad neću zaboraviti ni vreme provedeno u Atletiku, hvala i navijačima i stručnom štabu na podršci, pre svega, želim sreću svim sjajnim saigračima u budućnosti", rekao je Erera.

Saragosi kao prethodnom bivšem klubu ide 1,5 miliona evra, a vezista će biti prvo pojačanje Luja van Gala, i treći Španac u timu posle Huana Mate i Davida de Hee.

Komentari / 0

Ostavite komentar