Уругвајци напуштају СП због Суареса?!

Уругвајци намјеравају бојковати Свјетско првенство у Бразилу због казне њиховом најбољег играчу Луису Суаресу.

Фудбал 27.06.2014 | 11:45
Уругвајци напуштају СП због Суареса?!

Уругвајци се жале на одлуку јер сматрају да је претјерана. Подсјећамо да је Суарес добио четири мјесеца суспензије и због тога неће играти у остатку Мундијала, али исто тако пропушта и почетак сезоне. Вилмар Валдес, предсједник Уругвајског савеза, изузетно је разочаран због свега.

"Спремили смо жалбу коју ћемо послати у наредна три дана. Ово је превелика казна јер није било довољно доказа да се она изрекне. Виђао сам много веће инциденте у протеклом периоду који нису били овако кажњени. Ово је незаслужена казна и стварно не знам којим су се аргументима служили, али је превише", казао је Валдес.

"Осјећам се као да је Уругвај због овог избачен са СП-а. Сви знамо колико Суарес значи нашој репрезентацији и у самом свијету фудбала. Сваки тим би био ослабљен неиграњем Суареса", додао је он.

Огласио се и бивши нападач Хавијер Шевантон.

"Ова суспензија је велика срамота. Ко каже да је он угризао свог противника? Много ствари се може рећи о тим сликама (које су процуриле на интернету). Сматрам да би играчи требали напустити СП као знак солидраности са Суаресом. Требамо послати јак сигнал јер изгледа да је све намјештено како би Бразил освојио турнир. Суаресу је изречена пресуда".

Иначе, Уругвај у осмини финала игра против Колумбије.

Коментари / 0

Оставите коментар