Urugvajci napuštaju SP zbog Suaresa?!

Urugvajci namjeravaju bojkovati Svjetsko prvenstvo u Brazilu zbog kazne njihovom najboljeg igraču Luisu Suaresu.

Fudbal 27.06.2014 | 11:45
Urugvajci napuštaju SP zbog Suaresa?!

Urugvajci se žale na odluku jer smatraju da je pretjerana. Podsjećamo da je Suares dobio četiri mjeseca suspenzije i zbog toga neće igrati u ostatku Mundijala, ali isto tako propušta i početak sezone. Vilmar Valdes, predsjednik Urugvajskog saveza, izuzetno je razočaran zbog svega.

"Spremili smo žalbu koju ćemo poslati u naredna tri dana. Ovo je prevelika kazna jer nije bilo dovoljno dokaza da se ona izrekne. Viđao sam mnogo veće incidente u proteklom periodu koji nisu bili ovako kažnjeni. Ovo je nezaslužena kazna i stvarno ne znam kojim su se argumentima služili, ali je previše", kazao je Valdes.

"Osjećam se kao da je Urugvaj zbog ovog izbačen sa SP-a. Svi znamo koliko Suares znači našoj reprezentaciji i u samom svijetu fudbala. Svaki tim bi bio oslabljen neigranjem Suaresa", dodao je on.

Oglasio se i bivši napadač Havijer Ševanton.

"Ova suspenzija je velika sramota. Ko kaže da je on ugrizao svog protivnika? Mnogo stvari se može reći o tim slikama (koje su procurile na internetu). Smatram da bi igrači trebali napustiti SP kao znak solidranosti sa Suaresom. Trebamo poslati jak signal jer izgleda da je sve namješteno kako bi Brazil osvojio turnir. Suaresu je izrečena presuda".

Inače, Urugvaj u osmini finala igra protiv Kolumbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar