СП: Амери с Нијемцима иду даље

Фудбалери Немачке и САД пласирали су се у осмину финала Светског првенства у Бразилу из групе Г.

Фудбал 27.06.2014 | 11:11
СП: Амери с Нијемцима иду даље

У последњем колу групне фазе Немачка је победила САД са 1:0, али ће обе екипе даље јер је у другом мечу ове групе Португал победио Гану са 2:1.

Селекција Гане имала је шансу да се нађе испред Американаца да је победила, а шансу је имао и Португал који је морао да оствари тријумф са четири гола разлике.

Немачка ће са прве позиције у даљи ток такмичења са прве позиције и највероватније ће за четвртфинале играти са Алжиром који је тренутно други у групи Х. Ривал Американцима највероватније ће бити Белгија.

Дуел у Ресифеу одигран је у тешким условима због јаке кише, а осим велике борбе, иницијатииве Немаца и неколико комичних ситуација са судијом и гола Милера, није виђено много.

Немци су одрадили свој део посла и заузели су прво место у групи. Тим Јоакима Лева био ја бољи у већем делу утакмице и заслужио је тријумф на крају. Једини гол постигао је Томас Милер у 55. минуту. Сјајном фудбалеру Бајерна то је девети гол на деветој утакмици на шампионатима света.

На другој утакмици одиграној у Бразилији, Кристијано Роналдо опростио се од Мундијала голом. Гана је имала веће шансе за пролаз и да је победила нашла би се међу најбољих 16 екипа.

Ипак, све је по њих почело лоше у 31. минуту када је Португалце до предности довео Бој аутоголом након неспретне интервенције. У 12. минуту другог дела Асамоа Ђан је погодио за 1:1 и тако постао најбољи стрелац у историји афричког континента на Мундијалима. Престигао је Рожеа Милу и сада има шест голова.

До краја меча Гани је био потребан још један гол, али нису успели да га постигну и на крају су чак и поражени. 10 минута пре краја коначан резултат поставио је Кристијано Роналдо који је искористио одбитак за 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар