SP: Ameri s Nijemcima idu dalje

Fudbaleri Nemačke i SAD plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu iz grupe G.

Fudbal 27.06.2014 | 11:11
SP: Ameri s Nijemcima idu dalje

U poslednjem kolu grupne faze Nemačka je pobedila SAD sa 1:0, ali će obe ekipe dalje jer je u drugom meču ove grupe Portugal pobedio Ganu sa 2:1.

Selekcija Gane imala je šansu da se nađe ispred Amerikanaca da je pobedila, a šansu je imao i Portugal koji je morao da ostvari trijumf sa četiri gola razlike.

Nemačka će sa prve pozicije u dalji tok takmičenja sa prve pozicije i najverovatnije će za četvrtfinale igrati sa Alžirom koji je trenutno drugi u grupi H. Rival Amerikancima najverovatnije će biti Belgija.

Duel u Resifeu odigran je u teškim uslovima zbog jake kiše, a osim velike borbe, inicijatiive Nemaca i nekoliko komičnih situacija sa sudijom i gola Milera, nije viđeno mnogo.

Nemci su odradili svoj deo posla i zauzeli su prvo mesto u grupi. Tim Joakima Leva bio ja bolji u većem delu utakmice i zaslužio je trijumf na kraju. Jedini gol postigao je Tomas Miler u 55. minutu. Sjajnom fudbaleru Bajerna to je deveti gol na devetoj utakmici na šampionatima sveta.

Na drugoj utakmici odigranoj u Braziliji, Kristijano Ronaldo oprostio se od Mundijala golom. Gana je imala veće šanse za prolaz i da je pobedila našla bi se među najboljih 16 ekipa.

Ipak, sve je po njih počelo loše u 31. minutu kada je Portugalce do prednosti doveo Boj autogolom nakon nespretne intervencije. U 12. minutu drugog dela Asamoa Đan je pogodio za 1:1 i tako postao najbolji strelac u istoriji afričkog kontinenta na Mundijalima. Prestigao je Rožea Milu i sada ima šest golova.

Do kraja meča Gani je bio potreban još jedan gol, ali nisu uspeli da ga postignu i na kraju su čak i poraženi. 10 minuta pre kraja konačan rezultat postavio je Kristijano Ronaldo koji je iskoristio odbitak za 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar