Казна за Суареса - 4 месеца!

Светска фудбалска федерација казнила је уругвајског фудбалера Луиса Суареса четворомесечном суспензијом из фудбала.

Фудбал 27.06.2014 | 11:08
Казна за Суареса - 4 месеца!

Суарес је такође кажњен са девет утакмица неиграња за репрезентацију Уругваја због тога што је на мечу са Италијом на Светском првенству угризао Ђорђа Кјелинија.

Та суспензија значи да ће Суарес бити ван фудбала до краја октобра и да ће пропустити почетак сезоне, тачније девет кола Премијер лиге, као и три кола кола у Лиги шампиона, а до тада неће смети да приђе ниједном стадиону на свету.

„Такво понашање се неће толерисати ни на једном фудбалском терену, а посебно не на Светском првенству, када су очи милиона људи уперене на звезде на терену. Дисциплински комитет је узео у обзир све факторе у овом случају, као и степен кривице господуина Суаререса у односу на одредбе Дисциплинског правилника. Ова одлука ступа на снагу истог тренутка“, рекао је Клаудио Зулсер, председавајући Дисциплинског комитета ФИФА.

Суаресу је то трећи пут у каријери да је на утакмици угризао неког играча, претходно је то урадио као играч Ајакса и Ливерпула. Пре угриза Кјелинија, Уругвајац је исто учинио прошле године, када је његова жртва био српски фудбалер Бранислав Ивановић, а Суарес је тада био кажњен суспензијом на девет мечева у дресу Ливерпула и исто се на терен вратио у октобру.

„Луис Суарес је прекршио Члан 48. Дисциплинског правилника ФИФА (напад) и Члан 57. (неспортски гест усмерен другом играчу“, стоји у саопштењу Светске фудбалске федерације.

Прва утакмица са које ће Суарес бити суспендован је дуел Уругваја и Колумбије у осмини финала Мундијала, која се игра 28. јуна. Уколико репрезентација Уругваја прође даље, ти мечеви ће бити урачунати у суспензију, а она ће се наставити на наредним званичним мечевима.

„Луису Суаресу је забрањено да се бави било каквом активношћу везаном за фудбал (административном, спортском или било каквом другом), у наредна четири месеца у складу са Чланом 22. Дисциплинског правилника ФИФА“, додаје се у саопштењу.

Суарес такође до краја октобра неће смети да приђе ниједном стадиону, не само у Бразилу.

„Забрана приласка стадиону изриче се Луису Суаресу у складу са Чланом 21. Дисциплинског правилника ФИФА. Забрањено му је да приђе било ком стадиону током трајања суспензије од четири месеца, а такође неће смети ни да буде на стадиону на којем Уругвај буде играо мечеве са којих је суспендован“, наглашава се у саопштењу .

Поред свих тих казни, Суаресу је изречена и новчана у износу од 100.000 швајцарских франака, што је око 80.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар