Kazna za Suaresa - 4 meseca!

Svetska fudbalska federacija kaznila je urugvajskog fudbalera Luisa Suaresa četvoromesečnom suspenzijom iz fudbala.

Fudbal 27.06.2014 | 11:08
Kazna za Suaresa - 4 meseca!

Suares je takođe kažnjen sa devet utakmica neigranja za reprezentaciju Urugvaja zbog toga što je na meču sa Italijom na Svetskom prvenstvu ugrizao Đorđa Kjelinija.

Ta suspenzija znači da će Suares biti van fudbala do kraja oktobra i da će propustiti početak sezone, tačnije devet kola Premijer lige, kao i tri kola kola u Ligi šampiona, a do tada neće smeti da priđe nijednom stadionu na svetu.

„Takvo ponašanje se neće tolerisati ni na jednom fudbalskom terenu, a posebno ne na Svetskom prvenstvu, kada su oči miliona ljudi uperene na zvezde na terenu. Disciplinski komitet je uzeo u obzir sve faktore u ovom slučaju, kao i stepen krivice gospoduina Suareresa u odnosu na odredbe Disciplinskog pravilnika. Ova odluka stupa na snagu istog trenutka“, rekao je Klaudio Zulser, predsedavajući Disciplinskog komiteta FIFA.

Suaresu je to treći put u karijeri da je na utakmici ugrizao nekog igrača, prethodno je to uradio kao igrač Ajaksa i Liverpula. Pre ugriza Kjelinija, Urugvajac je isto učinio prošle godine, kada je njegova žrtva bio srpski fudbaler Branislav Ivanović, a Suares je tada bio kažnjen suspenzijom na devet mečeva u dresu Liverpula i isto se na teren vratio u oktobru.

„Luis Suares je prekršio Član 48. Disciplinskog pravilnika FIFA (napad) i Član 57. (nesportski gest usmeren drugom igraču“, stoji u saopštenju Svetske fudbalske federacije.

Prva utakmica sa koje će Suares biti suspendovan je duel Urugvaja i Kolumbije u osmini finala Mundijala, koja se igra 28. juna. Ukoliko reprezentacija Urugvaja prođe dalje, ti mečevi će biti uračunati u suspenziju, a ona će se nastaviti na narednim zvaničnim mečevima.

„Luisu Suaresu je zabranjeno da se bavi bilo kakvom aktivnošću vezanom za fudbal (administrativnom, sportskom ili bilo kakvom drugom), u naredna četiri meseca u skladu sa Članom 22. Disciplinskog pravilnika FIFA“, dodaje se u saopštenju.

Suares takođe do kraja oktobra neće smeti da priđe nijednom stadionu, ne samo u Brazilu.

„Zabrana prilaska stadionu izriče se Luisu Suaresu u skladu sa Članom 21. Disciplinskog pravilnika FIFA. Zabranjeno mu je da priđe bilo kom stadionu tokom trajanja suspenzije od četiri meseca, a takođe neće smeti ni da bude na stadionu na kojem Urugvaj bude igrao mečeve sa kojih je suspendovan“, naglašava se u saopštenju .

Pored svih tih kazni, Suaresu je izrečena i novčana u iznosu od 100.000 švajcarskih franaka, što je oko 80.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar