Серена и Ана лагано до 3. кола

Прва носитељка на Вимблдону и прва тенисерка света Серена Вилијамс стигла је до трећег кола после само 43 минута игре. Ана Ивановић рутинском игром пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је била боља од Кинескиње Ђије Женг 6:4, 6:0.

Тенис 27.06.2014 | 10:33
Серена и Ана лагано до 3. кола

Американка је савладала Јужноафриканку Шанел Шеперс резултатом 6:1, 6:1.

Серена ће у трећем колу играти са Францускињом Алисом Корне која је добила Чехињу Цетковску, 6:4, 5:7, 6:3.

И поред тога што је меч трајао 43 минута, далеко је од рекорда.

Подаци кажу да је најбржу победу на Вимблдону икада остварила Сузан Ленглен, 1922. године када је финале са Молом Малори трајало 23 минута.

Серена је на Вимблдону знала да победи и брже али на трави Западног Лондона никада није добила меч резултатом 6:0, 6:0.

По један гем који је освојила Шанел Шеперс спречио је Јужноафриканку да се нађе на листи играчица које су у Опен ери губиле са нулом.

Први сет обележили су брејкови у серијама, укупно шест, а Српкиња се боље снашла и заслужено стигла до вођства у сетовима.

Игра Кинескиње се потпуно распала у другом сету, Ана је направила нови брејк већ у другом гему, па затим фуриозном игром до краја сета завршила посао, не дозволивши Женг ни да се упише на семафор.

Ово им је био други дуел ма трави Вимблдона. Први пут су се састали у трећем колу 2008, када је Ана била први носилац после освајања Ролан Гароса, када је Женг добила 6:1, 6:4.

Укупно, био је ово пети дуел Српкиње и Кинескиње, а Ана после овог тријумфа води са 3:2.

Ана ће за пласман у наредну рунду играти са победницом дуела Каролина Плишкина – Сабин Лисицки.

Меч је отворен гемовима које су освојиле девојке на сервису, али је већ у трећем почела серија брејкова и то лоше за нашу играчицу. Ана је одмах узвратила, а до краја сета само је она у петом гему успела да сачува предност.

После шест брејкова Ана је стигла до дупле сет-лопте, први пут лоше ритернирала, а затим је ударац Женг прошао. Трећу шансу Ана није могла да пропусти, јер је Женг направила дуплу грешку за 6:4.

Наставило се у истом ритму и у првом гему другог сета, али је Ана после ђуса успела да стигне до гема. Али, већ у следећем гему, наша тенисерка прави нови брејк у мечу и стиче предност од 2:0.

Уследио је сигруан сервис гем за лаганих и сигурних 3:0.

Покушала је Женг да се врати, после велике борбе у четвртом гему, али је Ана задржала концентрацију и стигла до новог брејка. За мање од минута је потврдила нови одузет сервис противници, да би искористила другу меч лопту за 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар