Serena i Ana lagano do 3. kola

Prva nositeljka na Vimbldonu i prva teniserka sveta Serena Vilijams stigla je do trećeg kola posle samo 43 minuta igre. Ana Ivanović rutinskom igrom plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je bila bolja od Kineskinje Đije Ženg 6:4, 6:0.

Tenis 27.06.2014 | 10:33
Serena i Ana lagano do 3. kola

Amerikanka je savladala Južnoafrikanku Šanel Šepers rezultatom 6:1, 6:1.

Serena će u trećem kolu igrati sa Francuskinjom Alisom Korne koja je dobila Čehinju Cetkovsku, 6:4, 5:7, 6:3.

I pored toga što je meč trajao 43 minuta, daleko je od rekorda.

Podaci kažu da je najbržu pobedu na Vimbldonu ikada ostvarila Suzan Lenglen, 1922. godine kada je finale sa Molom Malori trajalo 23 minuta.

Serena je na Vimbldonu znala da pobedi i brže ali na travi Zapadnog Londona nikada nije dobila meč rezultatom 6:0, 6:0.

Po jedan gem koji je osvojila Šanel Šepers sprečio je Južnoafrikanku da se nađe na listi igračica koje su u Open eri gubile sa nulom.

Prvi set obeležili su brejkovi u serijama, ukupno šest, a Srpkinja se bolje snašla i zasluženo stigla do vođstva u setovima.

Igra Kineskinje se potpuno raspala u drugom setu, Ana je napravila novi brejk već u drugom gemu, pa zatim furioznom igrom do kraja seta završila posao, ne dozvolivši Ženg ni da se upiše na semafor.

Ovo im je bio drugi duel ma travi Vimbldona. Prvi put su se sastali u trećem kolu 2008, kada je Ana bila prvi nosilac posle osvajanja Rolan Garosa, kada je Ženg dobila 6:1, 6:4.

Ukupno, bio je ovo peti duel Srpkinje i Kineskinje, a Ana posle ovog trijumfa vodi sa 3:2.

Ana će za plasman u narednu rundu igrati sa pobednicom duela Karolina Pliškina – Sabin Lisicki.

Meč je otvoren gemovima koje su osvojile devojke na servisu, ali je već u trećem počela serija brejkova i to loše za našu igračicu. Ana je odmah uzvratila, a do kraja seta samo je ona u petom gemu uspela da sačuva prednost.

Posle šest brejkova Ana je stigla do duple set-lopte, prvi put loše riternirala, a zatim je udarac Ženg prošao. Treću šansu Ana nije mogla da propusti, jer je Ženg napravila duplu grešku za 6:4.

Nastavilo se u istom ritmu i u prvom gemu drugog seta, ali je Ana posle đusa uspela da stigne do gema. Ali, već u sledećem gemu, naša teniserka pravi novi brejk u meču i stiče prednost od 2:0.

Usledio je sigruan servis gem za laganih i sigurnih 3:0.

Pokušala je Ženg da se vrati, posle velike borbe u četvrtom gemu, ali je Ana zadržala koncentraciju i stigla do novog brejka. Za manje od minuta je potvrdila novi oduzet servis protivnici, da bi iskoristila drugu meč loptu za 6:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar