Котромановић није дошао иако је позван

Милорад Додик, предсједник Републике Српске и предсједник СНСД-а, упутио је позив министру одбране Републике Хрватске Анти Котромановићу да присуствује пријему у Палати предсједник у Бањалуци и прими признање у име хеликоптерске јединице из те земље, која је учествовала у помагању становништву поплављених подручја у Републици Српској.

Република Српска 27.06.2014 | 07:45
Котромановић није дошао иако је позван

Споменути позив је упућен Министарству обране Хрватске, насловљен је на Министарство и на руке министра одбране.

"Између осталога, у позиву стоји: 'С обзиром на значај одликовања које је додјељено Министарству одбране Републике Хрватске (ескадрилатранспортних хеликоптера), предсједник Републике позива Вас на пријем и уручивање одликовања, које ће се обавити у четвртак 26. јуна 2014. године у 10.00 часова", навели су у Министарству одбране Хрватске. 

Медији су данас, објавили ову информацију, која је занимљива из разлога што је Котромановић током рата био командант 126. бригаде Хрватске војске која је пријетила уласком у Бању Луку након акције Олуја. Власти у Републици Српској су Котромановића, односно учеснике тих војних акција, називали ратним злочинцима све до ове године. 

Након ове информације да је позив упућен на руке Котромановићу, медији су подсјетили на досадашње ставове власти Републике Српске о садашњем хрватском министру. 

Додик је данас негирао раније објављену информацију да је одликовао Котромановића, али не и то да га је позвао у Бању Луку. 

"Постоји способност увијек да се све испекулише. Нисам одликовао ни генерала нити министра одбране Хрватске. Велика ми је част што овај хеликоптерски сервис при Министарству одбране Хрватске прима ово одликовање поводом крсне славе - Видовдана. Нисам бирао хрватског министра одбране, то је легитиман избор. Они који су са било које стране у протеклим ратовима починили било какав злочин треба да одговарају и то је мјесто за суд, а не за мене", правдао се Додик пред новинарима.

Извор: Клиx.ба.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

26.06.2014 19:34

Баја би да се поспе пепелом. Баја би да каже па слаже. Својствено за Бају. Баја би био добар домаћин свима, укључујући и усташке бојовнике. Баја је био добар домаћин разним Романовима, Навицкасима, Ђурићима, Мишковићима, Олбрајтовима итд... Баја је, истина, био добар и као гост код неких знаменитих анти-срба који су му својевремено помогли да уз помоћ СФОР-ових транспортера дође на власт... То је Баја : учиниће све да сачува властиту кожу. Цијена су Радишићи, Рачићи, Тополовићи, Џомбићи...КО ЈЕ СЛЕДЕЋИ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле лиле

26.06.2014 20:12

Зивио миле јеби им знаје објавите иво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зола

26.06.2014 20:28

То се у заргону казе дао му цовјек двицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

26.06.2014 21:22

Могу се свачим заклети да Миле лаже, да није, кад га је желио и намјеравао примити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

27.06.2014 07:03

Отац Милокрада Додика је узгајао и товио бикове те продавао на сточној пијаци још у време бивше Југославије. Ето, јадни човек "утовио" је и властитог сина, али без карактаера, без и једне добре врлине. Кад погледаш Милокрада из близина видиш у њему бика без муда!!! Све сама лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

27.06.2014 07:27

Анте је одликован свим највишим хрватским ратним одличјима - Редом Николе Шубића Зринскога, Редом бана Јелачића, медаљом за изнимне потхвате... Ништа од тога није добио јер се гузио по штабовима, шверцао оружје са Загорцем, или са Шушком пљачка српске станове - тип је само дерао по бојишници, ушавши као двадеситидвогодишњак у специјалне постројбе МУП-а. Са двадесет и пет година био је заповједник бригаде, али не неке безвезне, рочно-мобилизацијске домобранске, него 126. сињске, једине редовне бригаде Хрватске војске коју је стожер користио уз гардијске, а затим 1996. постаје заповједник највеће и најјаче постројбе Хрватске војске – њене 4. моторизиране гардијске бригаде. Три године заповиједао је тим људима, које је водио у Олуји, па заузео Книн. Нашао се ондје испод заставе с још два-три борбена часника и гомилом Туђманових улизица, која се с инстант-Врховником доклатарила на Тврђаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

28.06.2014 15:02

Анте Котромановић, залутао у СДП. Питајте га шта мисли о ратном злочинцу Мирку Норцу?

ОДГОВОРИТЕ