Kotromanović nije došao iako je pozvan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a, uputio je poziv ministru odbrane Republike Hrvatske Anti Kotromanoviću da prisustvuje prijemu u Palati predsjednik u Banjaluci i primi priznanje u ime helikopterske jedinice iz te zemlje, koja je učestvovala u pomaganju stanovništvu poplavljenih područja u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 27.06.2014 | 07:45
Kotromanović nije došao iako je pozvan

Spomenuti poziv je upućen Ministarstvu obrane Hrvatske, naslovljen je na Ministarstvo i na ruke ministra odbrane.

"Između ostaloga, u pozivu stoji: 'S obzirom na značaj odlikovanja koje je dodjeljeno Ministarstvu odbrane Republike Hrvatske (eskadrilatransportnih helikoptera), predsjednik Republike poziva Vas na prijem i uručivanje odlikovanja, koje će se obaviti u četvrtak 26. juna 2014. godine u 10.00 časova", naveli su u Ministarstvu odbrane Hrvatske. 

Mediji su danas, objavili ovu informaciju, koja je zanimljiva iz razloga što je Kotromanović tokom rata bio komandant 126. brigade Hrvatske vojske koja je prijetila ulaskom u Banju Luku nakon akcije Oluja. Vlasti u Republici Srpskoj su Kotromanovića, odnosno učesnike tih vojnih akcija, nazivali ratnim zločincima sve do ove godine. 

Nakon ove informacije da je poziv upućen na ruke Kotromanoviću, mediji su podsjetili na dosadašnje stavove vlasti Republike Srpske o sadašnjem hrvatskom ministru. 

Dodik je danas negirao ranije objavljenu informaciju da je odlikovao Kotromanovića, ali ne i to da ga je pozvao u Banju Luku. 

"Postoji sposobnost uvijek da se sve ispekuliše. Nisam odlikovao ni generala niti ministra odbrane Hrvatske. Velika mi je čast što ovaj helikopterski servis pri Ministarstvu odbrane Hrvatske prima ovo odlikovanje povodom krsne slave - Vidovdana. Nisam birao hrvatskog ministra odbrane, to je legitiman izbor. Oni koji su sa bilo koje strane u proteklim ratovima počinili bilo kakav zločin treba da odgovaraju i to je mjesto za sud, a ne za mene", pravdao se Dodik pred novinarima.

Izvor: Klix.ba.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ОКСИГЕН

26.06.2014 19:34

Баја би да се поспе пепелом. Баја би да каже па слаже. Својствено за Бају. Баја би био добар домаћин свима, укључујући и усташке бојовнике. Баја је био добар домаћин разним Романовима, Навицкасима, Ђурићима, Мишковићима, Олбрајтовима итд... Баја је, истина, био добар и као гост код неких знаменитих анти-срба који су му својевремено помогли да уз помоћ СФОР-ових транспортера дође на власт... То је Баја : учиниће све да сачува властиту кожу. Цијена су Радишићи, Рачићи, Тополовићи, Џомбићи...КО ЈЕ СЛЕДЕЋИ ???

ODGOVORITE
Name

mile lile

26.06.2014 20:12

Zivio mile jebi im znaje objavite ivo

ODGOVORITE
Name

Zola

26.06.2014 20:28

To se u zargonu kaze dao mu covjek dvicu!

ODGOVORITE
Name

xxl

26.06.2014 21:22

Mogu se svačim zakleti da Mile laže, da nije, kad ga je želio i namjeravao primiti?

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

27.06.2014 07:03

Otac Milokrada Dodika je uzgajao i tovio bikove te prodavao na stočnoj pijaci još u vreme bivše Jugoslavije. Eto, jadni čovek "utovio" je i vlastitog sina, ali bez karaktaera, bez i jedne dobre vrline. Kad pogledaš Milokrada iz blizina vidiš u njemu bika bez muda!!! Sve sama laž.

ODGOVORITE
Name

Ante

27.06.2014 07:27

Ante je odlikovan svim najvišim hrvatskim ratnim odličjima - Redom Nikole Šubića Zrinskoga, Redom bana Jelačića, medaljom za iznimne pothvate... Ništa od toga nije dobio jer se guzio po štabovima, švercao oružje sa Zagorcem, ili sa Šuškom pljačka srpske stanove - tip je samo derao po bojišnici, ušavši kao dvadesitidvogodišnjak u specijalne postrojbe MUP-a. Sa dvadeset i pet godina bio je zapovjednik brigade, ali ne neke bezvezne, ročno-mobilizacijske domobranske, nego 126. sinjske, jedine redovne brigade Hrvatske vojske koju je stožer koristio uz gardijske, a zatim 1996. postaje zapovjednik najveće i najjače postrojbe Hrvatske vojske – njene 4. motorizirane gardijske brigade. Tri godine zapovijedao je tim ljudima, koje je vodio u Oluji, pa zauzeo Knin. Našao se ondje ispod zastave s još dva-tri borbena časnika i gomilom Tuđmanovih ulizica, koja se s instant-Vrhovnikom doklatarila na Tvrđavu.

ODGOVORITE
Name

BiH Mostar

28.06.2014 15:02

Ante Kotromanović, zalutao u SDP. Pitajte ga šta misli o ratnom zločincu Mirku Norcu?

ODGOVORITE