Додик дао предност полусвијету и пробисвијетима

У Савезу независних социјалдемократа у току је задња фаза коначног рјешења у којој полусвијет и пробисвијети, примитивни „барони“ великих криминалних послова у Републици Српској, чисте последње џепове у којима су се успјели задржати коректни, некорумпирани кадрови, што се усуђују мислити својом главом.

Република Српска 27.06.2014 | 10:18
Додик дао предност полусвијету и пробисвијетима

Усековање глава Милована Тополовића, донедавног начелника општине Лакташи и Душка Рачића, сада већ бившег директора КБЦ-а, потврђује да је СНСД-ом у потпуности овладала криминална хоботница, која то више и не крије и јавно сатире све оне који не желе бити агенти њених интереса и жртве незаконитих послова.

Тополовић је смијењен, јер је одбио да плаћа рачуне и финансира незаконите послове тајкуна Буде Станковића, а Рачић је уклоњен, јер није пристао да стави потпис на отимачину пет милиона марака, која је осмишљена на изградњи централног хола и завршетка Јужног крила Клиничког центра Бањалука. Рачић је одбио да потпише Уговор о изградњи, свјестан да би тако сам себе пресудио на робију.

Умјесто Рачића постављен је Мирко Станетић (већ је био директор КБЦ-а), против којег је 17. јануара 2014. године МУП РС поднио кривичну пријаву, теретећи га да је оштетио КБЦ за 1.100.000 КМ. Предмет је у Специјалном тужилаштву, а уз Станетића осумњичен је и Милан Скробић, декан Медицинског факултета, који је, такође, за ове власти био и директор КБЦ-а.

Сама чињеница да је власт именовала на чело КБЦ-а особу која се терети да је тај исти КБЦ оштетила за 1,1 милиона КМ довољно говори сама по себи. Станетић ће потписати све што му се нареди, а заузврат ће власт средити да буде ослобођен у Специјалном тужилаштву РС.

Именовање Станетића за директора КБЦ-а директно је понижавање Радислава Јовичића, министра унутрашњих послова, јер је та институција против новопеченог шефа болнице поднијела кривичну пријаву.

Јовичић је поштен човјек, али шта му то вриједи када је играчка у рукама Милорада Додика и његовог окружења и када себи дозвољава да подржи именовања особе против којег је МУП, који он води, поднио милионску кривичну пријаву. Јовичић је члан Владе РС, ма колико се трудио да дјелује као да није.

Станетић је небитан, он је одређен за извођача радова, који сопствену кожу од 1,1 милион треба сада платити потписивањем штетног уговора од пет милиона.  

Станетић је само пион организације која је опљачкала здравство РС и у којој он ради за надницу.

Исти је случај и са Драганом Богданићем, министром здравља, који је морао смијенити Рачића да не би сам остао без посла.

Министар брани неодбрањиво, тврдећи да ће цијели посао изградње централног хола и завршетка Јужног крила Клиничког центра Бањалука  коштати “десет милиона, плус ПДВ" (цца 11,7 милиона), иако је Влада РС  8. маја 2014. донијела Закључак у којем задужује КЦ да закључи уговор с најповољнијим финансијером и извођачем радова за реализацију пројекта завршетка изградње и опремања Централног дијела Јужног крила Централног медицинског блока, у којем се наводи да ће “средства за то у износу 12.030.464,97 КМ, али без ПДВ-а, у 48 рата, обезбиједити у Бужету за 2015. године у оквиру Министарства здравља и социјалне заштите”.

Са ПДВ-ом је то 14.075.644 КМ. То је  "само" два и по милиона више од министрових 11,7 милиона КМ, а питање је има ли Богданић појма шта је Влада РС одлучила 8. маја?!

Богданић тврди да ће све коштати десет милиона, а смијењен је Рачић, који је инсистирао да све заиста и кошта десет милиона (али са ПДВ-ом)?!!! И одбио да потпише Уговор, који је био за четири милиона већи од цифре наведене у тендеру, односно свих пет од процјене радова из новембра 2013. године, која је износила 9 милиона КМ.

Нажалост, Богданић не говори истину. Цијели овај прљави посао коштаће РС читавих 17,5 милиона, јер је већ договорено да радови коштају 15 милиона без ПДВ-а (са ПДВ-ом је то цца 17,5 милиона). А радови нису ни почели.  

Пион Богданић прича што му је наређено и демонстрира апсолутни недостатак карактера и апсолутно слуганство Организацији која ће узети милионе, а њега одбацити као крпу.

Смјена Рачића тежак је шамар Игору Радојичићу, јер је бивши директор КБЦ-а једна од ведета Градског одбора СНСД-а и шеф клуба одборника те странке у бањалучком парламенту. Рачић је требало да буде једна од главних Радојичићевих полуга у изборним активностима у Бањалуци. Сада је та полуга поломљена директно о Радојичићеву политичку кметовску главу.

Радојичић је инсистирао код Богданића да не смјењује Рачића, али министар је устукнуо пред пријетњама Главног Шефа – Милорада Додика.

Додик, који је тражио од Рачића да “ради по закону”, истовремено је запријетио Богданићу да га смијени, или ће њега оставити без главе.

Додик је понизио Радојичића, показујући још једном на јавној сцени да га третира као безначајну крпу, до чијег му је става и политичког интереса стало колико и до самице на Туњицама.

Радојичић, да се не лажемо, и јесте крпетина (без става, карактера, личности, храбрости), чим себи дозвољава да га Додик, већ годинама, “набија као олупану канту”. Он чак не може да се супротстави ни Жељки Цвијановић, са којом се на прошлом скупштинском засједању “почупао за косе”.

Како би јој се осветио, чак је петнаест пута одбио да јој да ријеч; Она му је у паузи сикнула у лице “опет ме игноришеш”, након чега се клуб СНСД-а подијелио, па је морао интервенисати лично Додик да би их увезао.

Цвијановићева је инсистирала на смјени Рачића, како би се осветила Радојичићу, али јадна је то сатисфакција, јер она вриједи дупло мање од њега. Двоструко Ништа.

Да не би било дилеме, Додик стоји иза свега. Он је генератор криза у којима су посјечени и Тополовић и Рачић.

Велемајстор хаоса има све мање простора за своје играрије, али он их игра, јер му је стало искључиво до сопствене коже и интереса.

Додик је Буди Станковићу наредио да смијени Тополовића, истовремено дајући задатак Бранислави Милекић, директорици струје, да га штити на сједници ИО ОО СНСД Лакташи. Додик је знао да је Станковић јачи и да Тополовић лети, али је, јавно, задржао статус “неутралности”.

Станковић, још један Додиков пион, треба да издвоји милионе за кампању и почини све могуће прљаве радње не би ли Додик побиједио на изборима. У таквој утакмици Тополовић је био без икаквих шанси.

Минули рад у СНСД-у се не вреднује, већ само новац, спремност на прљавштине и криминал.  

СлободанВасковицБлог

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

маx

26.06.2014 18:35

Само да ми је знат како цемо токлие паре вратит. Задузили су нас и покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

26.06.2014 18:38

Ово сто казе за Радојицица је зива истина! Сви га гледају као неко навинасце,како је он другацији,младји,перспективнији,будуцност политике Републике Српске...Он је један велика 0! Слуга великог водје који му казе понекад своје мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

26.06.2014 18:38

Мој Васковицу реци им ста су могли и оцекивати ти који су кренули за Бајом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

26.06.2014 18:44

Васковицу само туци у лице,свака ти се позлатила.Ово зло нису Срби заслузили,ово је дно дна ,ово су једноставно пљацкаси Српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

против_Баје

26.06.2014 19:14

"Период 2014-2018 је кљуцни за опстанак РС-а" (Баја). Због тога је неопходно свој глас дати СНСД-у јер це у супротном нестати Републике. Једино СНСД мозе оцувати Републику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

26.06.2014 19:26

Систем је труо. Распада се изнутра. Неки дан у скупштини директан сукоб Цвијановићке и Бајиног ђетића, Радојчића...и то пред очима најшире јавности. Да ли вам то нешто говори? Да ли вам нешто говори данашње расуло у бањалучкој градској скупштини? Осовина СНСД-ДНС неће профункционисати до избора. А до тада ће много прљавог веша на површину...празан буџет, опљачкани грађани, безидејно, обезглављено и корумпирано градско руководство... Хоћете још???

ОДГОВОРИТЕ
Name

катастрофа

26.06.2014 19:41

Ово висе нема смисла никаквог. Једноставно се не могу наћи ријечи за све што ова власт ради испред очију народа, а народ не знам јел слијеп или глуп. Из дана у дан се све горе понашају. Они морају ићи с власти. НАРОДЕ како знамо и умијемо дозови се памети и дај неком другом шансу да покуша ако је икако могуће поправити стање у овој нашој држави. Ако ови остану још један мандат, за 4 године бићемо сиромашнији од Кеније, а задужени до гуше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

26.06.2014 19:47

Само интерес,паре,власт.......имају ли они макар несаницу....задузице насу дјецу,а своју обезбједити...јесмо ли ми слијепи,глуви,глупи...докад ово трпити...Богданиц да је имало моралан оставку је требао дати,а Станетиц не прихватити мјесто ...али тога има само у бајкама

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

26.06.2014 20:05

Што више Васковићевих текстова то боље за Додика и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

север

26.06.2014 20:27

СНСД-еовци, су нас прво задузили, па онда то покрали, да це следеце генерације то отплацивати. Али зато це они и њихови потомци узивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

26.06.2014 20:32

Бају морају сви да слусају.Ко мисли својом главом бице најстрозије казњен.То је политика властодрзаца у РС.Среца не јос задуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

влатко

26.06.2014 20:41

СНСД ПУЦА И ПУКАО ПО СВИМ ШАОВИМА.ЊИХОВЕ ФРАКЦИЈЕ ДОШЛЕ ДО ИЗРАЖАЈА.БАЈА ИЗГУБИО КОМПАС,СМЕЊУЈЕ СВОЈЕ НАЧЕЛНИКЕ ПРЕД ИЗБОРЕ, НЕДАЈУ ДОВОЉНО НОВЦА,ЧИЗМУ И ТЕГЕЛТИЈУ ОТЕРАО У АМЕРИКУ ДА ПРОСЕ.СМЕНОМ ДИРЕКТОРА КЦ БАЊА ЛУКА САКАТИ ПОЛОЖАЈ РАДОЈИЧИЋА.ШПИРИЋ ПРОВАЉЕН У АФЕРИ УИО.РАДМАНОВИЋ ЋУТИ И ЧЕКА ИСХОД ЧИШЋЕЊА И ЧЕКА ЧИЈА ЋЕ БИТИ ПОБЕДНИЧКА СТРАНА ДА ЈОЈ СЕ ПРИКЉУЧИ.ЧИСТИ ХАОС.100% ДОЖИВЉАВАЈУ ПАД КАО ДЕМОКРАТИ У СРБИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиованни

26.06.2014 20:51

Додика за предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

26.06.2014 20:54

Какви људи таква и држава. Нигдје у свијету ниједна држава није доживјела просперитет са необразованим и безидејним политичким полтронима. Једноставно је дошло вријеме за другачије људе, спремније, образованије-вријеме је за промјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

26.06.2014 21:59

Додик и компанија су доказали да су умјесани у све пљацке у задњих 10 година и зато мислим да им слиједи јако болан пад

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

26.06.2014 23:42

Јуце Јовициц криминалац а данас златан и ти бас лупетас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дабиц

26.06.2014 23:51

Миле Дабиц..будуце име Додика којег це легално да користи за вријеме скривања у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

27.06.2014 02:01

Па куд ће вам већи пробисвет од Срете Аничића бившег удбаша и власника неке Бонд агенције.Тај је добио све од власти и користи корумпиране полицајце у Бања Луци за своје прљаве послове.А на утакмицама Игокее које обезбјеђује плаћа оне младиће 10 км по утакмици.И то плаћа на руке без признанице тек након десете утакмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

27.06.2014 03:56

све могу да сватим али да се Богданиц ставио у слутбу мафије то немогу да сварим познајем га од студентски дана био је то диван дјецко као цовјек као доктор а посебно цовјек од правде вјероватно такве квалитетне људе треба покварити и укљуцити у слузбу мафије!Отријезни се глупи народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

27.06.2014 05:11

а ста сте оцекивали од ратног профитера????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

27.06.2014 06:41

Е Дабићу свака ти част за овај духовити коментар.Вјероватно ће Додик да се бави парапсихологијом са налијепитом брадом и неким наочалима када се буде крио у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Независни

27.06.2014 06:56

Васковица за предсједника све цовјек зна аххахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

жабар

27.06.2014 09:36

Ако Богада, следеце године добијам ит дрзављанство, па нецу морати да отплацујем ове њихове преваре

ОДГОВОРИТЕ
Name

фонтеле

27.06.2014 09:48

БРАВО ЗА ЗАБАРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки ПД

27.06.2014 11:41

Још 106 дана, и збогом Баја......

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

27.06.2014 17:02

Васковицу мозда је све истина сто ти писес, и ок само ме интерасује како долазис до тих информација ако ниси заједно са том бандом, дај пробај мало то изуцавање по сарају па ти си сарајлија мајкуму или те они добро плацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

27.06.2014 19:10

Федерација слабији Ентитет? 100 км аутопута, када се удје осјетно напреднији дио сто се види по инфраструктури,просјек плаћа бољи,пензија такодјер,телеком јос увијек у власниству Федерације, електропривреда много много јача, гради се свугдје. Умјесто да се такмичимо економски и тако нам свима боље буде ми бирамо једне те исте и ударамо се у прса. Болест је ово,ниста друго. Систем који је негдје измедју комунизма,социјализма и демократије-ко писне поједе га мрак. Јад и туга народе драги !!!! А да не говорим о овој некој инвестицији у Добоју око 40 милиона а могла је да заврси у Сарајеву,Зеници,Мостару или било ти гдје. Такмичимо се економски а не по националној основи,такав план подржимо а не неке заблуде или којеста. Зивјели ви мени много година сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

27.06.2014 20:44

Па када утакмице Игокее обезбјеђује бивши а слободно се може рећи и садашњи удбаш Срето Аничић патолошки лажов онда нема шта да се прича.Али слао је он своје раднике Бонда и у Мрчајевце да обезбјеђује породично имање Додика само да добије послове од СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

27.06.2014 21:38

Који коњ од баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тибор

28.06.2014 15:21

има ли Мице Краљевица јел изасо из самостана

ОДГОВОРИТЕ