Dodik dao prednost polusvijetu i probisvijetima

U Savezu nezavisnih socijaldemokrata u toku je zadnja faza konačnog rješenja u kojoj polusvijet i probisvijeti, primitivni „baroni“ velikih kriminalnih poslova u Republici Srpskoj, čiste poslednje džepove u kojima su se uspjeli zadržati korektni, nekorumpirani kadrovi, što se usuđuju misliti svojom glavom.

Republika Srpska 27.06.2014 | 10:18
Dodik dao prednost polusvijetu i probisvijetima

Usekovanje glava Milovana Topolovića, donedavnog načelnika opštine Laktaši i Duška Račića, sada već bivšeg direktora KBC-a, potvrđuje da je SNSD-om u potpunosti ovladala kriminalna hobotnica, koja to više i ne krije i javno satire sve one koji ne žele biti agenti njenih interesa i žrtve nezakonitih poslova.

Topolović je smijenjen, jer je odbio da plaća račune i finansira nezakonite poslove tajkuna Bude Stankovića, a Račić je uklonjen, jer nije pristao da stavi potpis na otimačinu pet miliona maraka, koja je osmišljena na izgradnji centralnog hola i završetka Južnog krila Kliničkog centra Banjaluka. Račić je odbio da potpiše Ugovor o izgradnji, svjestan da bi tako sam sebe presudio na robiju.

Umjesto Račića postavljen je Mirko Stanetić (već je bio direktor KBC-a), protiv kojeg je 17. januara 2014. godine MUP RS podnio krivičnu prijavu, tereteći ga da je oštetio KBC za 1.100.000 KM. Predmet je u Specijalnom tužilaštvu, a uz Stanetića osumnjičen je i Milan Skrobić, dekan Medicinskog fakulteta, koji je, takođe, za ove vlasti bio i direktor KBC-a.

Sama činjenica da je vlast imenovala na čelo KBC-a osobu koja se tereti da je taj isti KBC oštetila za 1,1 miliona KM dovoljno govori sama po sebi. Stanetić će potpisati sve što mu se naredi, a zauzvrat će vlast srediti da bude oslobođen u Specijalnom tužilaštvu RS.

Imenovanje Stanetića za direktora KBC-a direktno je ponižavanje Radislava Jovičića, ministra unutrašnjih poslova, jer je ta institucija protiv novopečenog šefa bolnice podnijela krivičnu prijavu.

Jovičić je pošten čovjek, ali šta mu to vrijedi kada je igračka u rukama Milorada Dodika i njegovog okruženja i kada sebi dozvoljava da podrži imenovanja osobe protiv kojeg je MUP, koji on vodi, podnio milionsku krivičnu prijavu. Jovičić je član Vlade RS, ma koliko se trudio da djeluje kao da nije.

Stanetić je nebitan, on je određen za izvođača radova, koji sopstvenu kožu od 1,1 milion treba sada platiti potpisivanjem štetnog ugovora od pet miliona.  

Stanetić je samo pion organizacije koja je opljačkala zdravstvo RS i u kojoj on radi za nadnicu.

Isti je slučaj i sa Draganom Bogdanićem, ministrom zdravlja, koji je morao smijeniti Račića da ne bi sam ostao bez posla.

Ministar brani neodbranjivo, tvrdeći da će cijeli posao izgradnje centralnog hola i završetka Južnog krila Kliničkog centra Banjaluka  koštati “deset miliona, plus PDV" (cca 11,7 miliona), iako je Vlada RS  8. maja 2014. donijela Zaključak u kojem zadužuje KC da zaključi ugovor s najpovoljnijim finansijerom i izvođačem radova za realizaciju projekta završetka izgradnje i opremanja Centralnog dijela Južnog krila Centralnog medicinskog bloka, u kojem se navodi da će “sredstva za to u iznosu 12.030.464,97 KM, ali bez PDV-a, u 48 rata, obezbijediti u Bužetu za 2015. godine u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite”.

Sa PDV-om je to 14.075.644 KM. To je  "samo" dva i po miliona više od ministrovih 11,7 miliona KM, a pitanje je ima li Bogdanić pojma šta je Vlada RS odlučila 8. maja?!

Bogdanić tvrdi da će sve koštati deset miliona, a smijenjen je Račić, koji je insistirao da sve zaista i košta deset miliona (ali sa PDV-om)?!!! I odbio da potpiše Ugovor, koji je bio za četiri miliona veći od cifre navedene u tenderu, odnosno svih pet od procjene radova iz novembra 2013. godine, koja je iznosila 9 miliona KM.

Nažalost, Bogdanić ne govori istinu. Cijeli ovaj prljavi posao koštaće RS čitavih 17,5 miliona, jer je već dogovoreno da radovi koštaju 15 miliona bez PDV-a (sa PDV-om je to cca 17,5 miliona). A radovi nisu ni počeli.  

Pion Bogdanić priča što mu je naređeno i demonstrira apsolutni nedostatak karaktera i apsolutno sluganstvo Organizaciji koja će uzeti milione, a njega odbaciti kao krpu.

Smjena Račića težak je šamar Igoru Radojičiću, jer je bivši direktor KBC-a jedna od vedeta Gradskog odbora SNSD-a i šef kluba odbornika te stranke u banjalučkom parlamentu. Račić je trebalo da bude jedna od glavnih Radojičićevih poluga u izbornim aktivnostima u Banjaluci. Sada je ta poluga polomljena direktno o Radojičićevu političku kmetovsku glavu.

Radojičić je insistirao kod Bogdanića da ne smjenjuje Račića, ali ministar je ustuknuo pred prijetnjama Glavnog Šefa – Milorada Dodika.

Dodik, koji je tražio od Račića da “radi po zakonu”, istovremeno je zaprijetio Bogdaniću da ga smijeni, ili će njega ostaviti bez glave.

Dodik je ponizio Radojičića, pokazujući još jednom na javnoj sceni da ga tretira kao beznačajnu krpu, do čijeg mu je stava i političkog interesa stalo koliko i do samice na Tunjicama.

Radojičić, da se ne lažemo, i jeste krpetina (bez stava, karaktera, ličnosti, hrabrosti), čim sebi dozvoljava da ga Dodik, već godinama, “nabija kao olupanu kantu”. On čak ne može da se suprotstavi ni Željki Cvijanović, sa kojom se na prošlom skupštinskom zasjedanju “počupao za kose”.

Kako bi joj se osvetio, čak je petnaest puta odbio da joj da riječ; Ona mu je u pauzi siknula u lice “opet me ignorišeš”, nakon čega se klub SNSD-a podijelio, pa je morao intervenisati lično Dodik da bi ih uvezao.

Cvijanovićeva je insistirala na smjeni Račića, kako bi se osvetila Radojičiću, ali jadna je to satisfakcija, jer ona vrijedi duplo manje od njega. Dvostruko Ništa.

Da ne bi bilo dileme, Dodik stoji iza svega. On je generator kriza u kojima su posječeni i Topolović i Račić.

Velemajstor haosa ima sve manje prostora za svoje igrarije, ali on ih igra, jer mu je stalo isključivo do sopstvene kože i interesa.

Dodik je Budi Stankoviću naredio da smijeni Topolovića, istovremeno dajući zadatak Branislavi Milekić, direktorici struje, da ga štiti na sjednici IO OO SNSD Laktaši. Dodik je znao da je Stanković jači i da Topolović leti, ali je, javno, zadržao status “neutralnosti”.

Stanković, još jedan Dodikov pion, treba da izdvoji milione za kampanju i počini sve moguće prljave radnje ne bi li Dodik pobijedio na izborima. U takvoj utakmici Topolović je bio bez ikakvih šansi.

Minuli rad u SNSD-u se ne vrednuje, već samo novac, spremnost na prljavštine i kriminal.  

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

max

26.06.2014 18:35

Samo da mi je znat kako cemo toklie pare vratit. Zaduzili su nas i pokrali.

ODGOVORITE
Name

XXL

26.06.2014 18:38

Ovo sto kaze za Radojicica je ziva istina! Svi ga gledaju kao neko navinasce,kako je on drugaciji,mladji,perspektivniji,buducnost politike Republike Srpske...On je jedan velika 0! Sluga velikog vodje koji mu kaze ponekad svoje misljenje.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

26.06.2014 18:38

Moj Vaskovicu reci im sta su mogli i ocekivati ti koji su krenuli za Bajom.

ODGOVORITE
Name

Bravo

26.06.2014 18:44

Vaskovicu samo tuci u lice,svaka ti se pozlatila.Ovo zlo nisu Srbi zasluzili,ovo je dno dna ,ovo su jednostavno pljackasi Srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

protiv_Baje

26.06.2014 19:14

"Period 2014-2018 je kljucni za opstanak RS-a" (Baja). Zbog toga je neophodno svoj glas dati SNSD-u jer ce u suprotnom nestati Republike. Jedino SNSD moze ocuvati Republiku.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

26.06.2014 19:26

Систем је труо. Распада се изнутра. Неки дан у скупштини директан сукоб Цвијановићке и Бајиног ђетића, Радојчића...и то пред очима најшире јавности. Да ли вам то нешто говори? Да ли вам нешто говори данашње расуло у бањалучкој градској скупштини? Осовина СНСД-ДНС неће профункционисати до избора. А до тада ће много прљавог веша на површину...празан буџет, опљачкани грађани, безидејно, обезглављено и корумпирано градско руководство... Хоћете још???

ODGOVORITE
Name

katastrofa

26.06.2014 19:41

Ovo vise nema smisla nikakvog. Jednostavno se ne mogu naći riječi za sve što ova vlast radi ispred očiju naroda, a narod ne znam jel slijep ili glup. Iz dana u dan se sve gore ponašaju. Oni moraju ići s vlasti. NARODE kako znamo i umijemo dozovi se pameti i daj nekom drugom šansu da pokuša ako je ikako moguće popraviti stanje u ovoj našoj državi. Ako ovi ostanu još jedan mandat, za 4 godine bićemo siromašniji od Kenije, a zaduženi do guše.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

26.06.2014 19:47

Samo interes,pare,vlast.......imaju li oni makar nesanicu....zaduzice nasu djecu,a svoju obezbjediti...jesmo li mi slijepi,gluvi,glupi...dokad ovo trpiti...Bogdanic da je imalo moralan ostavku je trebao dati,a Stanetic ne prihvatiti mjesto ...ali toga ima samo u bajkama

ODGOVORITE
Name

borg

26.06.2014 20:05

Što više Vaskovićevih tekstova to bolje za Dodika i SNSD.

ODGOVORITE
Name

sever

26.06.2014 20:27

SNSD-eovci, su nas prvo zaduzili, pa onda to pokrali, da ce sledece generacije to otplacivati. Ali zato ce oni i njihovi potomci uzivati

ODGOVORITE
Name

mareska

26.06.2014 20:32

Baju moraju svi da slusaju.Ko misli svojom glavom bice najstrozije kaznjen.To je politika vlastodrzaca u RS.Sreca ne jos zadugo.

ODGOVORITE
Name

vlatko

26.06.2014 20:41

SNSD PUCA I PUKAO PO SVIM ŠAOVIMA.NJIHOVE FRAKCIJE DOŠLE DO IZRAŽAJA.BAJA IZGUBIO KOMPAS,SMENJUJE SVOJE NAČELNIKE PRED IZBORE, NEDAJU DOVOLJNO NOVCA,ČIZMU I TEGELTIJU OTERAO U AMERIKU DA PROSE.SMENOM DIREKTORA KC BANJA LUKA SAKATI POLOŽAJ RADOJIČIĆA.ŠPIRIĆ PROVALJEN U AFERI UIO.RADMANOVIĆ ĆUTI I ČEKA ISHOD ČIŠĆENJA I ČEKA ČIJA ĆE BITI POBEDNIČKA STRANA DA JOJ SE PRIKLJUČI.ČISTI HAOS.100% DOŽIVLJAVAJU PAD KAO DEMOKRATI U SRBIJI.

ODGOVORITE
Name

giovanni

26.06.2014 20:51

Dodika za predsjednika

ODGOVORITE
Name

Душан

26.06.2014 20:54

Какви људи таква и држава. Нигдје у свијету ниједна држава није доживјела просперитет са необразованим и безидејним политичким полтронима. Једноставно је дошло вријеме за другачије људе, спремније, образованије-вријеме је за промјене

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

26.06.2014 21:59

Dodik i kompanija su dokazali da su umjesani u sve pljacke u zadnjih 10 godina i zato mislim da im slijedi jako bolan pad

ODGOVORITE
Name

vuper

26.06.2014 23:42

Juce Jovicic kriminalac a danas zlatan i ti bas lupetas

ODGOVORITE
Name

Dabic

26.06.2014 23:51

Mile Dabic..buduce ime Dodika kojeg ce legalno da koristi za vrijeme skrivanja u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Duks

27.06.2014 02:01

Pa kud će vam veći probisvet od Srete Aničića bivšeg udbaša i vlasnika neke Bond agencije.Taj je dobio sve od vlasti i koristi korumpirane policajce u Banja Luci za svoje prljave poslove.A na utakmicama Igokee koje obezbjeđuje plaća one mladiće 10 km po utakmici.I to plaća na ruke bez priznanice tek nakon desete utakmice.

ODGOVORITE
Name

stojan

27.06.2014 03:56

sve mogu da svatim ali da se Bogdanic stavio u slutbu mafije to nemogu da svarim poznajem ga od studentski dana bio je to divan djecko kao covjek kao doktor a posebno covjek od pravde vjerovatno takve kvalitetne ljude treba pokvariti i ukljuciti u sluzbu mafije!Otrijezni se glupi narode.

ODGOVORITE
Name

borac rs

27.06.2014 05:11

a sta ste ocekivali od ratnog profitera????????

ODGOVORITE
Name

Duks

27.06.2014 06:41

E Dabiću svaka ti čast za ovaj duhoviti komentar.Vjerovatno će Dodik da se bavi parapsihologijom sa nalijepitom bradom i nekim naočalima kada se bude krio u Srbiji

ODGOVORITE
Name

Nezavisni

27.06.2014 06:56

Vaskovica za predsjednika sve covjek zna ahhahaha

ODGOVORITE
Name

žabar

27.06.2014 09:36

Ako Bogada, sledece godine dobijam it drzavljanstvo, pa necu morati da otplacujem ove njihove prevare

ODGOVORITE
Name

fontele

27.06.2014 09:48

BRAVO ZA ZABARA

ODGOVORITE
Name

Zoki PD

27.06.2014 11:41

Još 106 dana, i zbogom Baja......

ODGOVORITE
Name

baja

27.06.2014 17:02

Vaskovicu mozda je sve istina sto ti pises, i ok samo me interasuje kako dolazis do tih informacija ako nisi zajedno sa tom bandom, daj probaj malo to izucavanje po saraju pa ti si sarajlija majkumu ili te oni dobro placaju.

ODGOVORITE
Name

BiH

27.06.2014 19:10

Federacija slabiji Entitet? 100 km autoputa, kada se udje osjetno napredniji dio sto se vidi po infrastrukturi,prosjek plaća bolji,penzija takodjer,telekom jos uvijek u vlasnistvu Federacije, elektroprivreda mnogo mnogo jača, gradi se svugdje. Umjesto da se takmičimo ekonomski i tako nam svima bolje bude mi biramo jedne te iste i udaramo se u prsa. Bolest je ovo,nista drugo. Sistem koji je negdje izmedju komunizma,socijalizma i demokratije-ko pisne pojede ga mrak. Jad i tuga narode dragi !!!! A da ne govorim o ovoj nekoj investiciji u Doboju oko 40 miliona a mogla je da zavrsi u Sarajevu,Zenici,Mostaru ili bilo ti gdje. Takmičimo se ekonomski a ne po nacionalnoj osnovi,takav plan podržimo a ne neke zablude ili kojesta. Zivjeli vi meni mnogo godina svi.

ODGOVORITE
Name

Duks

27.06.2014 20:44

Pa kada utakmice Igokee obezbjeđuje bivši a slobodno se može reći i sadašnji udbaš Sreto Aničić patološki lažov onda nema šta da se priča.Ali slao je on svoje radnike Bonda i u Mrčajevce da obezbjeđuje porodično imanje Dodika samo da dobije poslove od SNSD-a

ODGOVORITE
Name

pepa

27.06.2014 21:38

Koji konj od baje.

ODGOVORITE
Name

tibor

28.06.2014 15:21

ima li Mice Kraljevica jel izaso iz samostana

ODGOVORITE